null Beeld

Geertje (63): ”Fijn dat we met liefde over onze overleden partners kunnen praten”

Het kan zomaar gebeuren dat iemand weer op liefdespad gaat. Of dat daten nou leuk is of niet, het levert wél altijd een verhaal op (en soms zelfs zomaar een nieuwe liefde).

Online redactie Libelle

Geertje (63): “Iedere vrijdag pas ik op mijn kleinzoon. Ik geniet van die dagen, zeker sinds ik Leo heb leren kennen. We hebben elkaar letterlijk op de rand van de zandbak ontmoet. Onze kleinkinderen speelden met elkaar en we raakten aan de praat. Toen Puk naar me toe kwam en zei dat hij honger had, ontdekte ik dat we twee uur verder waren.''

Vol leven

''Vijf jaar geleden overleed mijn man na een lang ziekbed aan longkanker. Hij was mijn maatje. Ik heb lang gedacht dat ik nooit meer een andere man wilde. Ik vond het leven zonder partner minder leuk, maar ik had genoeg sociale contacten en een vol leven. Mijn dochter moedigde me weleens aan om me in te schrijven op een datingsite, maar daar wilde ik niets van weten.''

''ALS HET LEVEN WIL DAT IK EEN NIEUWE MAN ONTMOET, ONTMOET IK ER WEL EEN''

Samen oud worden

''‘Als het leven wil dat ik een nieuwe man ontmoet, ontmoet ik er wel een’, zei ik. Het leven wilde dat blijkbaar: Leo is ook weduwnaar. Nadat we elkaar vaker waren tegengekomen in de speeltuin, zijn we een paar keer uitgegaan. Leo is lief, gezellig en zelfstandig, geen man die een vrouw zoekt om zijn sokken te wassen. Het is fijn dat we allebei met veel liefde kunnen praten over onze overleden partners. Inmiddels durf ik heel voorzichtig weer te dromen van ‘samen oud worden’.”

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:


Fijn dat je er bent: ''Als het om vriendinnen gaat ben je de liefde van mijn leven''

LEES OOK:

Interview: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden