null Beeld

Gehoorbeschadiging voorkomen: hoe doe je dat?

Een gehoorbeschadiging zit in een klein hoekje. De kans op gehoorschade (zoals tinnitus) hangt af van het geluidvolume en de tijdsduur. Dus hoe harder het geluid en hoe langer je eraan wordt blootgesteld, hoe groter de kans op blijvende schade.

Online redactie Libelle

Een snel rekensommetje:

Bij een blootstelling langer dan 8 uur per dag aan omgevingsgeluid hoger dan 80 decibel is de kans op gehoorschade groot. Bij elke 3 decibel meer, moet je de tijd die je eraan blootgesteld mag worden door de helft doen. Dus bij 83 decibel mag je er nog maar 4 uur aan blootgesteld worden.

De overheid waarschuwt al een paar jaar voor het toenemende aantal gehoorbeschadigingen onder jongeren door o.a. gebruik van headphones en het bezoeken van dance-feesten. Maar ook ouderen moeten opletten. Dr. Rutger vertelt je wat je kunt doen om gehoorbeschadiging te voorkomen.

Over de Libelle-vloggers

Onze vloggers zijn bijzonder. Het zijn echte mensen met persoonlijke verhalen. Neem een kijkje in het leven van een dokter, boswachter, mode-expert, tuinier, reisjournalist en visagist en laat je inspireren door hun tips, tricks, avonturen en verhalen.

Libelle TV

Libelle TV biedt inspiratie voor elke dag en vooral jouw dag. Bekijk dagelijks gratis de mooiste video's en Libelle-programma's die je raken.

LEES OOK:

null Beeld

Bron & beeld: Libelle TV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden