null Beeld

Gigi (44): “Hoeveel blikken bier liggen er vandaag weer in de vuilnisbak?”

Gigi's man drinkt te veel alcohol. Hij belooft haar telkens weer beterschap. "Ik heb steeds weer die hoop dat hij wél gaat stoppen."

Online redactie Libelle

“Elke ochtend als ik wakker word, ga ik op zoek naar de sporen van Marcels excessieve drankgebruik. Hoeveel blikken bier liggen er vandaag weer in de vuilnisbak? Als er niets in ligt, krijg ik meteen argwaan: waarschijnlijk heeft hij wel veel gedronken, maar heeft hij ‘het bewijs’ buiten in de container gegooid. Soms vind ik een plastic tas met lege bierblikjes verstopt in de gangkast. Hij is dan zo dronken geweest dat hij wel bedenkt dat hij alles moet verstoppen, maar dan vergeet alles daadwerkelijk weg te gooien."

LEES OOK: DE DAG NADAT - IK STOPTE MET DRINKEN

Geen land te bezeilen

"Marcel heeft me al 100 keer beterschap beloofd, en het gaat dan vaak ook een tijdlang goed. Dan gaat hij tegelijk met mij naar bed, eet heel gezond en gaat sporten. Maar dan gaat het weer wat minder goed met hem – hij gaat nogal gebukt onder de slechte band met zijn ouders – of hij heeft als zelfstandige een tijdje wat minder opdrachten, en dan grijpt hij weer naar de drank. Als Marcel dronken is, is er geen land met hem te bezeilen. Ik kan dan niet normaal met hem praten."

"ALS MARCEL DRONKEN IS, IS ER GEEN LAND MET HEM TE BEZEILEN"

Beschermen

"Bijna niemand in onze omgeving weet dat Marcel een alcoholprobleem heeft. We hebben geen kinderen en hij drinkt altijd alleen, als ik al in bed lig. En ik vertel het niemand omdat ik steeds weer die hoop heb dat het hem binnenkort wél echt lukt om te stoppen. En dat ik dan die lieve, vrolijke Marcel van vroeger weer terugkrijg. Heel stom misschien, maar ik wil hem ook beschermen. En zolang hij niet ’s ochtends al aan de fles zit, en gewoon werk heeft, houd ik mezelf voor dat het allemaal wel meevalt. Maar diep vanbinnen begin ik me wel af te vragen hoelang ik mezelf nog voor de gek kan blijven houden.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Man kan niet stoppen met huilen als hij zijn bruid voor het eerst ziet.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Tekst: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden