null Beeld

Hartverscheurend: dierenactivisten onderscheppen 320 honden op weg naar de slacht

Dierenrechtenactivisten in China hebben hartverscheurende beelden gedeeld van een vrachtwagen vol honden. De honderden dieren zouden op weg zijn geweest naar het slachthuis toen de activisten de truck tegenhielden in Bazhou.

Anni Karvonen

Volgens Chinese media zouden de chauffeurs geen eigendomsbewijzen hebben, waardoor wordt gevreesd dat de honden van straat zijn geplukt.

Stilstand

De heftige beelden werden zaterdag gemaakt tijdens een operatie waarbij de activisten maar liefst 3 wagens gebruikten om de vrachtwagen tot stilstand te brengen op een snelweg en waarbij 4 activisten verwondingen opliepen. Na het innemen van de truck werd deze naar een opslagplaats van de transportautoriteit in Bazhou gebracht, waar de 320 honden volgens de activisten nog een hele tijd zonder eten of drinken opgesloten zaten. Hoewel de honden uiteindelijk werden bevrijd, kwam de hulp voor sommige van de dieren helaas te laat.

Te laat

Een woordvoerster van PoCAA (The Plight of Chinese Animal Activists) zag hoe een dier door zijn poten zakte en vervolgens werd vertrappeld door andere honden. Aan The Mirror vertelt ze dat het niet duidelijk is wat de chauffeurs met de honden van plan waren, maar dat ze mogelijk verkocht werden voor hun vlees. Ze hoopt dat de honden een nieuw thuis zullen krijgen, maar vreest voor het ergste. Inwoners vangen bevrijde honden vaak op, maar met honderden dieren in de vrachtwagen is ze niet optimistisch. "We vrezen dat de honden teruggaan naar de handelaars, zoals altijd." In China zijn geen wetten die de handel of consumptie van hondenvlees verbieden. Jaarlijks worden zo'n 10 miljoen honden geslacht voor hun vlees.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: Kijk

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden