null Beeld

Hartverscheurende afscheidsbrief: Danny (13) pleegt zelfmoord om pesterijen op school

Danny Fitzpatrick (13) uit New York (Amerika) heeft zich afgelopen donderdag van het leven beroofd. De reden? De jongen werd op school gepest en zijn leerkrachten hebben niks gedaan om hem te helpen. Behalve intens verdrietig, is zijn familie nu woedend nadat ze zijn afscheidsbrief hebben gelezen.

Anni Karvonen

"Ik heb het opgegeven", staat in de brief die zijn familie op Facebook deelde.

Geen hulp

In de brief beschrijft Danny hoe de pesters in de Holy Angels Catholic School hem het leven zuur maakten. "Hij pestte me", schreef Danny over een van zijn voormalige vrienden. Het begon allemaal goed, maar algauw veranderde zijn leven in een nachtmerrie: "Ik had eerst veel vrienden, goede punten, een goed leven. Maar toen verhuisde ik en toen ik terug ging was het helemaal anders. Mijn oude vrienden veranderden, ze wilden zelfs niet meer met mij praten. Ze pestten me constant tot ik met hen begon te vechten." Tijdens een van die gevechten liep Danny verwondingen op aan zijn pink. Maar de leerkrachten weigerden hem te helpen. "Ze deden helemaal niets. Er was er eentje die het wel probeerde, het was niet genoeg. Zij was de liefste leerkracht. Zij begreep het."

Gesmeekt

Zijn brief eindigt met de hartverscheurende woorden: "Ik wilde weg. Ik heb gesmeekt en gesmeekt." Een vriend van de familie van Danny bevestigt dat de jongen gepest werd en dat de leerkrachten niet genoeg gedaan hebben om hem te helpen. "Kijk naar Danny's glimlach", schrijft hij op Facebook. "Maar tegelijkertijd had hij pijn, deed hij wanhopige pogingen om hulp in te roepen. Hij verstopte zijn pijn van alle pesterijen en vechtpartijen." De begrafenis zal morgen plaatsvinden. Met een crowdfundingactie wil de familie geld inzamelen voor een gepast herdenkingsmoment om de bewustwording rondom pesten te vergroten.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

Bekijk ook deze video:

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: Facebook, GoFundMe

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden