null Beeld

Heftig: doodziek jong echtpaar moet afscheid nemen via Facetime

Toen de Amerikaanse Dalton Prager de strijd tegen een dodelijke taaislijmziekte verloor, zat een afscheidskus van zijn vrouw, die ook ziek was, er niet in. De 2 waren namelijk 500 kilometer van elkaar gescheiden. Noodgedwongen moest het stel afscheid nemen via Facetime. 

Laudine Schuurman

Katie en Dalton werden allebei geboren met de ziekte mucoviscidose. 5 jaar geleden bracht het lot hen samen. Hoewel de dokters hen afraadden om elkaar te ontmoeten, vanwege besmettelijke bacteriën die een risico vormden, konden ze het niet laten. Samen gingen ze het gevecht met hun ziekte aan en 2 jaar later trouwden ze.

Intensive care

De afgelopen 2 weken verbleef Dalton op de intensive care van het ziekenhuis in St. Louis, Missouri. Zijn familie wilde hem vorige week met een medisch transport laten overbrengen naar een ziekenhuis in zijn woonplaats Kentucky. Na zijn herstel zou hij dan meteen naar huis kunnen, waar zijn vrouw Katie wordt verzorgd. Maar helaas was Dalton niet gezond genoeg om naar Kentucky te vliegen.

Laatste minuten

Afgelopen weekend overleed hij op 25-jarige leeftijd. Terwijl Daltons laatste minuten ingingen, sprak het koppel elkaar voor het laatst via Facetime, vertelt Katies moeder Debra Donovan aan CNN. "Ze zei hem dat ze van hem hield. We weten niet of hij haar gehoord heeft." De laatste keer dat Katie en Dalton elkaar zagen was op 16 juli, de dag waarop ze 5 jaar getrouwd waren. Ondanks de geslaagde transplantaties kreeg Dalton toch lymfeklierkanker. Hij overwon de ziekte, maar werd pasgeleden opgenomen in het ziekenhuis vanwege een longontsteking en een virale infectie. "Hij was een moedige vechter en opgeven stond niet in zijn woordenboek", aldus Katie.

Crowdfunding-pagina

Katie kreeg nieuwe longen, maar die hebben nooit echt goed gefunctioneerd. Ze moest daardoor veel tijd in het ziekenhuis doorbrengen. Deze maand kreeg zij te horen dat de dokters niets meer voor haar kunnen doen. Om de medische kosten die haar thuiszorg met zich meebrengt en haar eigen begrafenis te kunnen betalen, is Katie een crowdfunding-pagina begonnen. "Ik kan de rest van mijn tijd doorbrengen omringd met familie en dingen die me gelukkig maken. Zie dit alsjeblieft niet als een teken dat ik opgeef. Het is de allerlaatste manier waarop ik zou willen dat mensen me herinneren."

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Gerdien overleefde een bliksemaanslag.

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden