null Beeld

Heftige video: vader zet reactie van zoontje op overlijden moeder op Facebook

Het is een video die veel heftige en verdeelde reacties oproept: in dit hartverscheurende filmpje is te zien hoe Brenden Bickerstaff-Clark aan zijn 8-jarige zoon vertelt dat zijn moeder is overleden aan de gevolgen van een overdosis drugs.

Anni Karvonen

Dit zorgt voor een hoop commotie op sociale media.

Spiegel

Brenden zegt dat hij de video online heeft gezet om verslaafden een spiegel voor te houden, maar daar is niet iedereen het mee eens. Velen reageren boos op het feit dat hij het zeer gevoelige moment openbaar maakt. Op de beelden is te zien dat Brenden, zelf een ex-verslaafde, het slechte nieuws aan zijn zoon vertelt, waarop het jongetje in huilen uitbarst. Brenden laat weten dat hij de video heeft gepubliceerd voor alle drugsverslaafden met kinderen: "Ik heb dit laten opnemen zodat verslaafden met kinderen kunnen zien hoe serieus deze epidemie is. Laat deze ziekte er niet voor zorgen dat iemand aan je kind moet vertellen dat je bent overleden door de drugs. Zoek alsjeblieft hulp zodat onze kinderen niet hoeven te lijden."

Oneens

De video is inmiddels al meer dan 22 miljoen keer bekeken en meer dan 575.000 keer gedeeld. De reacties zijn verdeeld, de meeste zijn negatief. "Waarom zou je dit willen opnemen? Dit is waarschijnlijk het meest afschuwelijke moment in het leven van dat kind. Dat moet je niet op Facebook willen zetten", reageren David Lay en Tobye Henderson.

Eens

Toch is er ook een grote groep die zich bij de vader aansluit. "Dit is precies de reden waarom ik bijna 4 jaar geleden ben afgekickt. Ik besefte dat ik er aan onderdoor zou gaan en dat mijn zoon en dochter ontzettend verslagen zouden zijn", aldus Hollie Eskine. Troy Griesbrecht zegt dat hij recent zijn zoon heeft verloren aan een drugsverslaving en dat hij dat aan zijn vrouw, broer en vrienden heeft moeten vertellen. "Hier in Canada sterven er tienduizenden kinderen per jaar aan deze problemen omdat ze geen hulp krijgen bij het afkicken. Aan alle niet-verslaafden: vecht voor meer afkickcentra. Wij kunnen ervoor zorgen dat de situatie verandert."

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: Kijk

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden