null Beeld

Het gaat niet goed met de orka uit ‘Blackfish’

Het gaat niet goed met Tilikum; de orka uit de veel bekeken Netflix-documentaire 'Blackfish'. Volgens zijn verzorgers in SeaWorld, Orlando, vertoont hij slaperig gedrag, wat geen goed teken is voor een orka. 

Susan Dalstra

Tilikum heeft met zijn 35 jaar de maximale leeftijd van een orka – zowel in het wild als in gevangenschap – gehaald. SeaWorld benadrukt dat ze de orka altijd de beste zorg hebben gegeven. "Sinds het moment dat Tilikum 23 jaar geleden bij de SeaWorld-familie is gekomen, heeft hij de beste zorg ontvangen voor zeezoogdieren. We hebben hem de best leefbare omgeving gegeven en zijn psychische gezondheid altijd in de gaten gehouden. Ook zijn sociale omgang met andere orka's stond hoog op ons prioriteitenlijstje."

ZIE OOK: ORKA STEELT DE VANGST VAN EEN VISSENDE MAN

Dode trainers

Toch is SeaWorld en hun zorg voor Tilikum niet onomstreden. De orka heeft 3 dode trainers op zijn geweten. Volgens de makers van Blackfish heeft dat alles te maken met het feit dat de orka's in gevangenschap worden gehouden en de manier waarop met ze wordt omgegaan. Op dit moment wordt Tilikum nauwlettend in de gaten gehouden. Dierenartsen denken dat een bacterie in zijn longen de boosdoener is, maar er is nog geen behandeling gevonden die de bacterie kan tegengaan.

Bron: Metronieuws. Beeld: Zie.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden