null Beeld

Hond met heimwee loopt 400 kilometer terug naar huis

Een hond is de beste vriend van de mens en dat blijkt maar weer in het geval van schaapshond Pero. Het loyale dier legde een tocht van bijna 400 kilometer af om terug bij zijn oude baas te komen.

Anni Karvonen

Pero was in maart op proef bij een andere boerderij in Cockermouth, in het noorden van Engeland.

Lange tocht

Tot ongeloof van zijn oude baasje James, stond Pero na 12 dagen plotseling op de stoep in Wales. De hond moet elke dag zeker 30 kilometer hebben afgelegd om hem weer te kunnen begroeten. "Het is geweldig", reageert James. "We hebben geen idee hoe Pero het heeft gedaan. Hij moet een TomTom in zijn hoofd hebben."

Hoe dan?

Volgens James kan een schaapshond goed navigeren op basis van het terrein, maar dat de hond ook over zulke grote afstanden zijn weg zou weten te vinden, had hij nooit verwacht. "We willen graag weten hoe hij het heeft gedaan. We weten niet of hij bijvoorbeeld is gevoerd, of misschien wel een lift heeft gekregen." Toen hij aankwam, was hij niet hongerig of vermoeid, dus moet hij ergens voedsel hebben gevonden. Pero was dolblij toen hij zijn oude huis had gevonden en James en de andere honden weer terugzag. James voelt zich zo ontroerd door de loyaliteit van de hond, dat hij heeft besloten Pero voorgoed te houden.

En over loyaliteit gesproken: de prachtige husky in deze video huilt gewoon gezellig met zijn állerjongste baasje mee:

LEES OOK:

Bron: Metro. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden