null Beeld

Ik nam een bruidskapsel bij een goedkope en een dure kapper – dít is het verschil

Wie gaat trouwen, denkt als eerste aan die prachtige jurk. Zonder zorgvuldig gekozen bruidskapsel is dat plaatje natuurlijk niet compleet. Omdat het prijskaartje van de grote dag al niet mis is, vroeg Libelle's Lotte zich af wat het verschil is tussen een goedkope en een dure bruidskapper. De resultaten zie je in de video!

Wat is er nu leuker dan jezelf een klein beetje prinses te voelen, ook al is het maar voor één dag? Voor deze Libelle Challenge heb ik mijn kapsel twee keer om mogen laten toveren in dat van een bruid: de eerste keer door een goedkope kapper en daarna door een wat duurdere kapper. Aan beiden liet ik een voorbeeld van een bruidskapsel zien, waarna zij hun creativiteit loslieten op mijn haar.

De goedkope kapper

De goedkope kapper werd De Knipstudio, beter bekend als 'De goedkope kapperszaak van Amsterdam Oost'. Zowel dames als heren kunnen hier al vanaf 10 euro geknipt worden. Deze kapperszaak richtte Bilul, getrouwd en moeder van drie, een aantal jaar geleden op. Haar man heeft ook een eigen zaak in dezelfde straat. Een echt ondernemersgezin dus! Ik werd hier geweldig ontvangen door Bilul en haar collega. Zij bespraken met mij de mogelijkheden en samen besloten we om het kapsel iets chiquer te maken dan op het voorbeeld te zien was; het voorbeeldje was volgens hen net iets te nonchalant voor een bruidskapsel. Daarnaast is het natuurlijk leuk om álles uit de kast te halen voor het mooiste resultaat.

Donut

Het avontuur begon met een donut, die in mijn haar werd vastgemaakt. Deze haar-accessoire wordt vaak gebruikt om een knot te maken, maar hij dient ook goed als extra opvulling. Zo lijkt het alsof ik meer haar heb en staat het een beetje bol. Mijn haar werd eerst geföhnd en getoupeerd. Door twee man sterk werd mijn haar gekruld, terwijl Bilul en ik er gezellig op los kletsten en zij tussendoor haar vaste klanten ontving. Aan de manier waarop ze dit deed, was te merken dat de Knipstudio een vaste baken is in de wijk: even bijkletsen, een kopje koffie drinken en daarna het haar knippen.

In gezelschap van een aantal nieuwsgierige toeschouwers werd de laatste hand aan mijn kapsel gelegd. Nog een speldje hier, een spuit haarlak daar et voilà! Op de weg terug naar de redactie merkte ik dat mensen naar me keken en eenmaal terug op de redactie kreeg ik van alle kanten complimentjes. Geslaagd dus!

Kosten:

Bruidskapsel €65,-

De dure kapper

Tijd voor kapper nummer twee! Coccinelli is zowel een kap- als beautysalon en is een aantal jaar geleden opgericht door Denise Edwards en haar moeder. Het inmiddels zeer succesvolle familiebedrijf heeft twee vestigingen in de provincie Utrecht: één in IJsselstein en één in Vianen. Coccinelli biedt talloze mogelijkheden op het gebied van beauty, knippen, verven en stylen en is daarnaast gespecialiseerd in het knippen van kinderen.

Na het ontvangst kon ik plaats nemen in één van de comfortabele stoelen en legde Denise uit hoe het maken van een bruidskapsel in zijn werk gaat. Normaal gesproken biedt de kapsalon een proefsessie aan en wordt de bruid al weken voor de grote dag goed begeleid in het proces naar het stylen van het haar. Zo wordt er gezamenlijk gekeken naar welk kapsel de bruid precies wil en wat ze de weken na de proefsessie moet doen om het haar in een zo optimaal mogelijke staat te krijgen. Deze complete behandeling kost €200 euro. Hoe simpeler het kapsel, hoe goedkoper het wordt. Daarom zou de prijs van het kapsel zoals je in de video ziet, bij Coccinelli flink in vermindering worden gebracht. In zijn totaal zou je dan uitkomen op nog geen 50 euro.

Als je het totaalpakket neemt, van proefsessie tot bruidskapsel, krijg je van Denise een goodiebag mee naar huis. Hier zitten allerlei handige gadgets in: van een handig mee te nemen haarspray tot een lipgloss op pocket-formaat.

Comfortabel

Ook Denise begon met het föhnen en touperen van mijn haar. Vervolgens krulde ze mijn haar, wat heel snel ging door de speciale krultang die ze gebruikte. Deze wordt heter dan normaal waardoor je haar er maar heel kort omheen hoeft en is daardoor minder schadelijk voor je haar. Vervolgens stak Denise mijn haar op door middel van schuifspeldjes. Ik vond het kapsel erg comfortabel 'zitten'; wat ook moet, want je loopt er tenslotte de hele dag en avond mee rond als je gaat trouwen. Het uiteindelijke resultaat was geschikt voor meerdere gelegenheden: met pareltjes erin is het een bruidskapsel en met veertjes of gekleurde touwtjes kan je er ook mee naar een gewoon feestje. Erg leuk en wat mij betreft erg geslaagd!

Kosten:

Bruidsmake-up incl. proefsessie €100,-

Bruidskapsel incl. proefsessie €200,-

Bruidsmake-up en kapsel incl. proefsessie €295,-

Totaalpakket

Net als Bilul vond Denise het voorbeeld van het kapsel dat ik had uitgekozen iets te nonchalant voor een bruidskapsel. Met Bilul sprak ik af om het kapsel wat chiquer te maken en Denise maakte er een kapsel van dat zowel naar een feestje als naar een bruiloft gedragen kan worden. In tegenstelling tot Bilul, vond Denise het niet nodig om een donut te gebruiken. Beide kappers begonnen met föhnen, waarna mijn haar getoupeerd, gekruld en opgestoken werd. De goedkope kapper had anderhalf uur tijd nodig voor dit kapsel en de dure kapper drie kwartier. De dure kapper gaf wat meer uitleg dan de goedkope en biedt het 'totaalpakket'; van voorgesprek tot proefsessie en van make-up tot een tasje met producten na afloop.

Wensen

Ik heb bij beide kappers een goede ervaring gehad en zou - ondanks dat de kapsels van elkaar verschilden - beide kapsels kunnen dragen. Ik heb ondervonden dat het niet per se nodig is om veel geld aan een bruidskapsel uit te geven. Wel denk ik dat een duurdere kapper nét dat beetje extra zorg en kennis biedt. Het ligt gewoon heel erg aan je wens. Als je binnenkort gaat trouwen: denk goed na over je wensen en kies een kapper die daarbij past!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden