null Beeld

Ingrid (63) kan door de geldproblemen van haar zoon niet op vakantie

Ingrid moest haar gedroomde vakantie afzeggen omdat haar zoon (41) er financieel een potje van maakt. 

Elselien van Dieren

“Mijn man en ik hadden onze zomerplannen al rond: nu eens niet met de auto naar Italië, we zouden een all-inclusive tour van 3 weken boeken. Ons lekker lui laten vliegen en daarna met een huurauto naar een appartement aan zee. We zagen het helemaal zitten. En toen stond onze jongste zoon van 41 voor de deur met een gezicht dat we zo goed kenden van voorgaande keren. Een gezicht dat ons vertelde dat er weer iets fout was gegaan in zijn leven en dat hij ons nodig had om eruit te komen. Dat hadden we goed gezien. Er was financieel het een en ander mis gegaan, hij had zó’n huurachterstand dat hij eind van de maand op straat gezet zou worden als hij niet deze week nog de achterstand zou betalen. Bij de bank had hij de limiet van rood staan bereikt."

Een gat in zijn hand

"Het was de 3e keer dat hij met dat verhaal aankwam. De eerste keer was hij net in de 20. Hij verdiende niet veel en moest nog wennen aan de vrijheid. Met geld omgaan, daar was hij nooit goed in geweest. Hij had een gat in z’n hand. We hielpen hem en daarna ging het een paar jaar goed. De 2e keer ging het om hogere bedragen. We hebben toen gezegd dat het de laatste keer was en dat hij nu oud genoeg was om het zonder hulp van zijn ouders te redden. Toch gebeurde het weer. Onze zoon was erin geslaagd nogmaals een puinhoop van zijn leven te maken. Hem uit de problemen helpen, betekende dat we onze vakantie wel konden vergeten, en een aantal andere dingen ook. Maar van de vakantie zouden we hoe dan ook niet genieten als we onze handen van hem zouden aftrekken."

Ruzie

"Mijn man was woedend, ik was eigenlijk vooral verdrietig omdat ik de mooie verhalen en beloftes van onze zoon niet meer geloofde. We hebben geld van de bank gehaald, geld waarvan we wisten dat we er nooit een euro van terug zouden zien, al bleef onze zoon het ‘lenen’ noemen. Toen we onze oudste zoon vertelden waarom we dit jaar niet met vakantie gingen, was hij razend. Niet alleen op z’n broer maar vooral op ons, omdat er steeds weer geld naar de jongste ging en nooit naar hem. We hebben nu dus ruzie met de oudste, een probleem met de jongste, geen vakantie in het vooruitzicht en geen enkele zekerheid dat dit over een paar jaar niet wéér gaat gebeuren.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Libelle's spiritueel vlogger Manon legt uit hoe je negatieve gevoelens de baas wordt.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden