null Beeld

Inspirerend: vrouw met geamputeerd been wordt succesvolle blogger

Cacsmy Brutus is een succesvolle blogger met een inspirerend verhaal. Op 14-jarige leeftijd kreeg Cacsmy de diagnose bot- en longkanker. Volgens artsen had ze nog 3 weken te leven. Wonderbaarlijk genoeg kwam ze erbovenop, al hield ze er een lichamelijke beperking aan over: haar rechterbeen werd geamputeerd.

Erandi Godinez

Cacsmy heeft zich echter nooit door haar beperking laten tegenhouden. Ze is tegenwoordig een succesvolle blogger én klust in haar vrije tijd ook nog eens bij als model.

Het verschil maken

Cacsmy hoopt met haar blog een inspiratiebron te zijn voor mensen die net als zij een lichamelijke beperking hebben. "Ik realiseer me dat ik ontzettend veel geluk heb gehad. Er zijn genoeg mensen die zich niet de medische behandelingen kunnen veroorloven die ik wel heb gehad, en die dagelijks worden gediscrimineerd vanwege hun lichamelijke beperking," vertelt ze aan Bored Panda. "Ik heb het gevoel dat ik in een positie ben waarin ik een verschil kan maken. Mijn ultieme droom is om woordvoerder te worden voor mensen met een lichamelijke beperking."

"Elk lichaamstype is mooi"

Cacsmy is niet bang om haar geamputeerde been te showen. Sterker nog: op haar Instagramaccount zet ze haar been regelmatig in als modeaccessoire. Door zoveel van zichzelf te laten zien, hoopt de succesvolle blogger vrouwen te inspireren om zich altijd en overal goed te voelen over zichzelf. ''Door model te staan hoop ik dat ik iedereen kan laten zien dat alle lichaamstypes mooi zijn. Schoonheid is niet altijd maatje nul en loopt niet altijd op twee benen,” zegt Cacsmy.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Hoe dit meisje met haar handicap omgaat, is bewonderenswaardig:

LEES OOK:

Bron: Boredpanda.com. Beeld: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden