null Beeld

Jeroen van der Boom over zijn Facebook-hit

Jeroen van der Boom heeft een grote hit op Facebook te pakken. De zanger plaatste het nummer 'De stilte' vorige week op zijn Facebook-pagina en inmiddels is het al meer dan 900.000 keer gedeeld.

Helene van Santen

Zo'n 1,2 miljoen mensen hebben de ballad bekeken. Jeroen had totaal niet verwacht dat het zo'n grote hit zou worden, maar is blij verrast. Libelle vroeg hem naar het waarom van dit nummer.

Gefeliciteerd, je hebt een hit!

"De stilte is onbedoeld en onverwacht een hit geworden. Dat is natuurlijk heel mooi, ik ben er erg blij mee."

Hoe is het nummer ontstaan?

"Ik kwam vorige week lekker uitgerust terug van vakantie en werd geraakt door de beelden van de aanslagen in Parijs. Ik dook meteen de studio in. De stilte had ik al een tijdje liggen, maar nu wilde ik er iets mee doen. Het nummer gaat over verlies van een dierbare of een relatie. Het gaat dus niet over de aanslagen in Parijs, maar ik dacht dat veel mensen er wel steun aan zouden hebben. Ik wilde het gewoon meteen delen met mijn fans, zonder de tussenkomst van platenmaatschappijen. Dus zette ik het op mijn Facebook-pagina. Binnen een uur had ik al 600 reacties en werd het veel gedeeld op Facebook en Twitter. Inmiddels is het al door 1,2 miljoen mensen bekeken. Een grote verrassing."

null Beeld

Ga je het liedje nu alsnog uitbrengen?

"Nee, er zit geen commerciële gedachte achter. Het moest puur gaan om de muziek, ik wilde terug naar de basis. Ik word nu gebeld door televisiestations die vragen of er nog een andere clip komt, want ik heb gewoon zelf met een camera in de hand een clipje gemaakt. Het is heel lelijk, maar ik laat het zo. Ik krijg van veel mensen de vraag of ik een snor heb, dat is niet zo, maar de beeldkwaliteit is zo slecht dat het lijkt alsof dat wel zo is."

Het nummer heet De stilte. Hoe zoek jij de stilte op?

"Bijna niemand weet dit van mij, maar ik hou van vissen. Dat doe ik regelmatig, met een vriend of alleen. Ik heb ook altijd een hengel achterin m'n auto liggen. En ik sleutel graag aan oude auto's. Dat verwacht niemand van mij, maar dat vind ik heel leuk om te doen."

https://www.youtube.com/watch?v=uP0QWGyMInw#t=97

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden