null Beeld

Jongetje (3) wordt beledigd door vreemde omdat hij een tutu draagt

Moeder Jen Anderson was in het park met haar zoontje van 3, die een tutu droeg die dag. Plotseling werd ze aangesproken door een man die het ongehoord vond dat haar kind in meisjeskleren liep. Ze schreef er een indrukwekkende post over op haar Facebook-pagina.

Elselien van Dieren

Mijn zoontje van 3,5 speelt graag met vrachtauto’s. Hij houdt ervan om te puzzelen. Hij eet graag pruimen. En hij vindt het leuk om een tutu met glitters te dragen. Als het hem zou vragen zou hij je vertellen dat die tutu hem het gevoel geeft dat hij knap en dapper is. Als je het mij zou vragen zou ik zeggen dat er geen regels zijn over wat jongens en meisjes mogen dragen.

Mijn zoon heeft zijn tutu naar de kerk gedragen, naar de supermarkt, in de trein en in de zandbak. In onze wereld is dat nooit een issue geweest. Sommige mensen stelden vragen, wij hebben ze beantwoord. Het was allemaal goed, tot gisteren.

We liepen in het park en mijn zoon en ik werden aangeklampt door iemand die wilde weten waarom hij een tutu droeg. We kenden deze man niet, maar blijkbaar had hij ons al een tijdje gevolgd. ‘Ik ben gewoon nieuwsgierig’, zei hij. ‘Waarom doe je dit je zoon aan?’

Hij was helemaal niet nieuwsgierig, hij wilde geen antwoorden. Het enige wat hij wilde was duidelijk maken dat wat ik mijn zoon ‘aandeed’ niet goed was. “Ze zou je dit niet aan moeten doen”, zei hij tegen mijn zoon. “Je bent een jongen. Ze is een slechte moeder. Dit is kindermishandeling.”

De man maakte foto’s van ons, terwijl ik hem vroeg dat niet te doen. ‘Nu zal iedereen het weten’, zei hij. Ik heb de politie gebeld. Ze kwamen en rapporteerden het incident én complimenteerden mijn zoon met zijn rokje.

Mijn zoontje voelt zich nog altijd niet veilig. Hij wil weten of de man terugkomt en opnieuw over zijn tutu zal beginnen. Of hij opnieuw foto’s zal maken. Ik kan het hem niet beloven, maar wat ik wel weet: ik laat me niet langer intimideren. Ik laat boze vreemden mijn zoon niet langer vertellen wat hij wel en niet kan dragen.

De wereld houdt misschien niet van mijn zoon zoals hij is, maar ik doe dat wel. Ik ben op deze aarde gezet om hem dat mee te geven. Ik zal mijn liefde voor hem van de daken schreeuwen, hem verdedigen en hem – op welke manier dan ook – laten zien dat hij een geweldig persoon is en dat hij op zichzelf, zijn visie en zijn keuzes kan vertrouwen. Wat een ander daar ook van vindt.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Onze spiritueel vlogger Manon vertelt je waarom het belangrijk is je uniekheid te omarmen:

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron en beeld: Facebookpagina Jen Anderson

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden