null Beeld

Jongetje (7) schreef voor zijn overlijden een briefje voor zijn vriendjes

Marshall Clark leed aan een stofwisselingsziekte en overleed al op 7-jarige leeftijd. Vlak voor zijn dood schreef het jongetje een bijzonder briefje.

Chanan Foppen

In 2013 kreeg Marshall de diagnose ziekte van Batten. In de jaren die daarop volgden, ging hij snel achteruit. Hij verloor zijn zicht, kon niet meer praten en op een gegeven moment ook niet meer lopen. Hierdoor viel hij meer dan 40 keer per dag op de grond.

Briefje

Volgens zijn familie bleef het jongetje altijd vrolijk en optimistisch. Hij bleef tegen de ziekte vechten, maar helaas verloor het jongetje op 29 oktober toch de strijd. Voor zijn dood schreef hij nog een heel lief briefje naar al zijn vriendjes. Zijn familie deelt het hartverscheurende briefje:

Lieve vrienden,

Dit is mijn laatste bericht aan jullie. Wanneer jullie dit lezen, zal ik in de hemel zijn. Het is goed, want oma heeft me alles over de hemel verteld en alle mooie dingen die ik kan doen als ik daar ben. Er zullen daar een hele boel glijbanen en aardbeien en cupcakes zijn en ik zal daar weer kunnen eten en rennen en veel video's kunnen kijken.

Ik maakte me druk dat ik mensen zou missen waar ik zoveel van hou en dat maakte me verdrietig. Maar oma vertelde me dat de liefde van deze mensen zo sterk is dat het lijkt alsof ze daar ook zullen zijn. Oma zei ook dat ik het sterkste kind van de wereld ben. Toen ik door mijn ziekte mijn iPad niet meer kon gebruiken of niet meer kon eten of spelletjes kon spelen, bleef ik toch lachen. Ik heb nooit gehuild toen het steeds slechter met me ging of wanneer ik niet meer zelf kon eten.

Oma vertelde met dat ik altijd alles gewoon accepteerde wat er gebeurde en dat ik tot het laatste moment bleef lachen. Toen ik niet meer kon bewegen, praten en zien, vond ik het heel fijn om naar oma te luisteren als ze de berichten van mijn vrienden voorlas.

Jullie waren er altijd en steunden me en daar wil ik jullie uit de grond van mijn hart voor bedanken. Maar nu moet ik afscheid nemen. Wees blij voor me dat ik niet langer vastzit in een lichaam dat me stopte te genieten van mijn jeugd. Ik ben nu vrij en kan weer alle dingen doen die ik zo gemist hebt.

Heel veel liefs voor jullie allemaal, jullie Marshall xxxx

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld:iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden