null Beeld

Kim valt af: “Mijn instructrice is een schat en een drill sergeant in één”

We zijn 4 weken en -5 kilo verder en Kim besluit dat ze nu ook echt moet gaan sporten. Hardlopen is nog steeds niet helemaal haar ding, maar daar is wel iets anders voor in de plaats gekomen.

Online redactie Libelle

LEES OOK: NIEUWE BLOG! KIM VALT AF: "HOI, IK BEN KIM EN IK BEN DIK"

Week 4: 102.8 (-5.2 kilo)

Geheim

Ik vertel bijna niemand hoeveel ik exact weeg, zelfs mijn man niet. Oké, ik heb het mijn man weleens verteld, maar alleen als het heel goed ging. Als er naar mijn gewicht gevraagd werd, draaide ik er altijd een beetje omheen. "Het zegt ook niet zoveel", zeggen ze. Maar ik kan je vertellen… als je zoveel weegt als ik, dan zegt het genoeg. Door mijn blogs weet inmiddels zo’n beetje iedereen om me heen hoeveel ik weeg.

Kilo's

De meerderheid is geschrokken en vragen me of ik echt zoveel weeg. Ja,echt! Ik ben er verre van trots op, maar het is wel de keiharde waarheid. Zoveel weeg ik, eerlijk waar. Om dit te schrijven, wist ik dat het nodig was om de kilo’s te vermelden. Ik moest met de billen bloot en ik zal je eerlijk zeggen dat ik het vermelden van die kilo’s het aller-aller-aller-engste gedeelte vond. Maar tot nu toe heeft gelukkig nog niemand het met me uitgemaakt!

Gezond & minder

Mijn eetpatroon is nu normaal: gezond ontbijtje, gezond tussendoortje, gezonde lunch, gezond tussendoortje, gezond avondeten en eventueel ’s avonds nog een gezond tussendoortje, maar that’s it. Het is geen spectaculair dieet. ‘Gewoon’ weinig suiker, weinig verzadigde vetten en kleinere porties. Of die ‘kleinere’ porties voor mij waarschijnlijk gelijk staan aan ‘gewone’ porties voor menig ander laat ik even in het midden.

Nachtwerk

Ik was alleen nog op zoek naar een leuke, goede sport. Zoals eerder gezegd, wil ik uiteindelijk graag kunnen hardlopen. Volgens een goede vriend moet ik het gewoon gaan doen en maling hebben aan de mensen die tegen mijn blubberende lijf aan moeten kijken. Uhu.. Ik denk dat ik vannacht om 2 uur mijn wekker zet voor een rondje.

null Beeld

Kickboksen

Anyway, aangezien het tennisseizoen na komend weekend voor mij afgelopen is, moet ik echt actie ondernemen. Daarom heb ik afgelopen woensdag een proefles kickboksen gehad. Wow! Heel dubbel.. Wat heftig! En tegelijkertijd: wat gaaf! Mijn instructrice is een schat en een drill sergeant in één. En dat is, hallelujah, exact wat ik nodig heb. Haar studio is vlakbij en de lessen zijn privé. Dat betekent dat ik het echt niet kan maken om niet van de bank af te komen en een les over te slaan. De donkere dagen zijn alweer begonnen en dat helpt mij niet om zin te maken om te gaan sporten. Die donkere dagen zijn juist wel weer perfect om te gaan hardlopen... Echt, ooit ga ik ook hardlopen. Over niet al te lange tijd... Beloofd!

null Beeld


Kim Wijnker (37) is getrouwd met Nick (32) en moeder van dochter Cis (1). Ze heeft een gelukkig leven, maar met één ding is ze helemaal klaar: de overtollige kilo’s. Kim wil afvallen. Elke week deelt ze haar ervaringen op Libelle Daily. Hoe gaat het met haar ‘afvalrace’?

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

LEES OOK:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden