null Beeld

Koning: “We mogen terroristen niet laten winnen”

Koning Willem-Alexander bracht vanmorgen een bezoek aan de Haagse markt en de Schilderswijk in Den Haag en reageerde daar opnieuw op de afschuwelijke gebeurtenissen in Brussel.

Hij zei tegen de aanwezige journalisten dat het bezoek aan de markt in het licht van de aanslagen extra belangrijk is.

Open en vrije samenleving

"Allen die in Nederland wonen en in onze vrije en open samenleving geloven, ongeacht hun herkomst, moeten deel kunnen nemen aan deze open en vrije samenleving. Als we dat niet meer kunnen doen, dan winnen de terroristen en dan kunnen wij niet meer leven zoals wij willen," sprak de koning.

LEES OOK: DE ONTROERENDE EN KRACHTIGE WOORDEN VAN FRANS TIMMERMANS

Respectvol

Het bezoek aan de Haagse markt en de Schilderswijk in Den Haag stond al langer op de agenda, zegt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst. Op uitnodiging van burgemeester Jozias van Aartsen sprak de koning met marktkooplieden over hoe mensen met verschillende culturele en etnische achtergronden respectvol met elkaar om kunnen gaan.

Bron: Hart van Nederland

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden