null Beeld

Kritiek op moeder die haar baby op bijzondere wijze leert zwemmen

Een video van een baby van 6 maanden oud die helemaal zelf moet zwemmen gaat viraal. De tekst bij de beelden luidt: "Dit is moeilijk om naar te kijken, maar ieder kind moet dit op jonge leeftijd zo leren."

Tessa Heinhuis

Het kleine meisje, Josie genaamd, springt het water in omdat ze een slipper wil pakken.

Commentaar

Ze tuimelt met haar gezicht in het water, maar haar moeder schiet niet te hulp. Sterker nog: ze laat haar dochter het zelf oplossen in het zwembad. Het kijken naar deze beelden geeft ons de rillingen. En met ons nog vele anderen: het hele internet levert felle kritiek op de 'harteloze' moeder Keri, die haar dochter volgens de kijkers bijna laat verdrinken.

Droevig

Maar Keri heeft een verklaring voor haar actie. Haar 2,5 jaar oude zoon Jake is drie jaar geleden op tragische wijze verdronken. Ze wil haar dochter zo vroeg mogelijk leren zwemmen. Ze zegt over de spraakmakende videobeelden: "Je ziet hoe ze zich na het vallen in het water redt. Ze drijft vervolgens zo 1,5 minuut op haar rug. Wat is daar erg aan?"

Zwemles

Haar dochter krijgt daarom speciale zwemles voor baby's. Dat heet in het Engels Infant Swimming Resource. In sessies van 10 minuten, vijf dagen per week, leren baby's van een paar maanden oud in een aantal weken hoe ze zichzelf kunnen redden in het water.

LEES OOK:

Bron: Today. Beeld: Zie

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden