null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Kus je iemand links of rechts? Het zegt veel over jullie band

Het is vandaag Wereld Kus Dag. De perfecte reden dus om lekker te zoenen, maar (ongeplande) frontale botsingen wil je natuurlijk niet. Om dit te voorkomen, houdt iedereen z'n hoofd schuin als je iemand een kus geeft; of het nou een kus op de wang of vol op de mond is. Maar of je naar rechts of juist naar links helt, zegt veel over je band met die persoon. 

Susan DalstraGetty Images

Onderzoekers van de University of Saskatchewan (Canada) onderzochten 500 foto's van kussende stelletjes en kussende mensen met een platonische relatie, zoals familieleden. En wat blijkt: van de stelletjes benadert 80% van de mensen hun geliefde vanaf rechts. Bij vrienden en familie hellen de meeste mensen juist naar links.

Logische verklaring

"Het onderzoek toont aan dat wie naar rechts draait romantische gevoelens heeft voor die persoon. Naar links draaien wijst op een meer platonische relatie", licht een van de onderzoekers toe. Er is ook een logische verklaring waarom de romantische zoenen van rechts komen."Ons brein is in twee gesplitst: een linker- en een rechterhersenhelft. Activiteit in de ene hersenhelft doet ons vaak bewegen in de tegenovergestelde richting. Het emotionele centrum ligt in de linker hersenhelft. Hoe sterker je gevoelens, hoe meer je naar rechts zal gaan."

Nerveus

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als je partner je vanaf links kust. "Er spelen ook andere factoren mee: als je linkshandig bent, zal je misschien ook liever naar links draaien. Of je kan ook gewoon heel nerveus zijn, dat verstoort ook je natuurlijke impulsen."

null Beeld

De teckel in onderstaande video is zo verliefd, dat het hem niet kan schelen aan welke kant hij kusjes geeft.

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Metro.co.uk

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden