null Beeld

Laat je verrassen door de nieuwe show van Cirque du Soleil (+WIN!)

Cirque du Soleil boekt show na show daverende successen onder de enthousiaste Nederlandse toeschouwers. 20 jaar na het 1e succes in Nederland is het tijd voor een nieuwe show: 'Amaluna'. Wij mogen 3x2 kaartjes weggeven!

Laudine Schuurman

Amaluna is de 33e productie van Cirque du Soleil. Amaluna neemt het publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door godinnen en geleid door de cyclus van de maan. Hun Koningin, Prospera, organiseert een ceremonie voor haar dochters volwassenwording waarin vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en balans worden gecreëerd en worden doorgegeven naar een volgende generatie.

(Bijna) alleen maar vrouwen

Voor het eerst in de geschiedenis van Cirque du Soleil staat er een cast die bijna geheel uit vrouwen bestaat op het podium. Zelfs de band is 100% vrouwelijk. "Amaluna is een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw", legt creatief directeur Fernand Rainville uit. "De show is een reflectie van de vrouwelijke balans". Regisseur Diana Paulus wilde een show maken met de vrouw in de hoofdrol. Het concept is gebaseerd op klassieke invloeden, maar ook beroemde werken als De Toverfluit van Mozart en verschillende stukken van Shakespeare.

Cirque du Soleil

Iets meer dan 30 jaar geleden was Cirque du Soleil een droom van een klein groepje reizende artiesten, die niets liever wilden dan hun liefde voor podium, het circus en de wereld delen. In 1984 werd die droom werkelijkheid en sindsdien is Cirque du Soleil flink gegroeid. Het circus telt naast de vele artiesten duizenden dromers, regisseurs, technici en andere harde werkers die liever achter de schermen blijven.

null Beeld

null Beeld

Dit wil je niet missen!

Van 17 maart t/m 1 mei 2016 staat Cirque du Soleil met haar show Amaluna in de Big Top (de grote witte circustent op P2) naast de Amsterdam ArenA. Wil je dit niet missen? Vul dan hieronder het winformulier in en maak kans op 2 kaartjes voor de show op 24 maart om 19.30 uur. Deze actie loopt tot woensdag 13 januari 2016. De winnaressen zullen daarna zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

Bekijk hier de trailer van Amaluna:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden