null Beeld

Libelle Legt Uit: waarom dragen Disney-figuren vaak witte handschoenen?

We zijn allemaal (zoals de bruidsmeisjes in bovenstaande video) dol op de welbekende Disney-figuren, maar waarom dragen ze eigenlijk zo vaak witte handschoenen? 

Elselien van Dieren

Volgens de creatieve website Bright Side was Mickey Mouse het eerste Disney-figuur dat de witte handschoenen mocht dragen. In zijn eerste film in 1928 waren zijn handen nog zwart, maar daar kwam in 1929 verandering in. Dit werd niet besloten omdat het leuk staat, maar werd gedaan uit praktische overwegingen. Door de destijds nog korrelige zwart/wit-films, was het moeilijk om Mickeys handen te zien bewegen naast zijn ook al zwarte lijf. De witte handschoenen zorgden ervoor dat zijn bewegingen meer zichtbaar werden.

Menselijk

Maar Mickey was een muis, waarom geen witte muizenklauwtjes? Daar wilde Walt Disney niets van weten. "Hij moest op een mens lijken, daarom kreeg hij handschoenen." Na Mickey kregen ook Mini Mouse, Woody Woodpecker en Bugs Bunny witte handschoenen.

LEES OOK:

Bron: Bright Side. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden