null Beeld

Meepraten: “Onder jouw hoede groeide ik op tot een gelukkige jonge dame”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week:

Rozemarijn Zuurveld

Lieve tante,

Ik zeg wel tante, maar je bent eigenlijk een moeder voor mij. 10 jaar was ik op de wereld toen jij mij in huis nam om mij een zorgeloos leven te geven en daarbij een betere toekomst. Onder jouw hoede groeide ik op tot een gelukkige jonge dame. Ik leerde hoe het was om deel uit te maken van een warm gezin. Jij was mijn gids in het leven. Je liet me vrij om zelf dingen te ontdekken, maar je stond ook klaar als vangnet wanneer ik een misstap maakte en viel. Dat was niet altijd makkelijk, want als opstandige puber stelde ik jouw geduld aardig op de proef. Je bleef mij sturen en ik leerde daar gelukkig van. Toen kwam er een donkere wolk boven je hoofd, want jij werd ziek. Maar zelfs je nu zo ziek bent, vang je me op. De laatste tijden realiseer ik mij hoeveel jij voor mij betekent. Ik bewonderde je vroeger om je rol als moeder en lieve vrouw voor oompie. Jij bent iemand die zich inzet voor de medemens en een vrouw die van haar werk haar passie maakt. Ik bewonder je nu om je rol als vrouw die altijd positief in het leven staat. Je bent een persoon om van te houden en ik wil je bedanken voor alles wat je hebt gedaan en nog steeds doet. Ik hou van je.

Liefs, Joyce

Libelle Netwerk

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in Libelle Netwerk. Lees de brief van Joyce, over haar allerliefste tante. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden