null Beeld

Meepraten: “Was de wereld maar zoals deze 2 jongetjes”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week:

Rozemarijn Zuurveld

Mooi tafereel

Na een prachtige dag in de Efteling zat ik terug in de trein met Adam van 5. Hij speelde al een halfuur lang onafgebroken met een klein Ninjago-legopoppetje, wat in zijn leeftijdscategorie heel populair blijkt te zijn. Opeens kwam er een jongetje op hem af. “Hé, is dat Ninjago?” De 2 begonnen meteen een geanimeerd gesprek over Jay en wat hij allemaal kan met de mini-wapens. “Wil je ermee spelen?”, vroeg Adam en hij duwde het jongetje het legopoppetje in zijn handen. “Mag dat?” Even waren zijn ogen groot en verbaasd, en vervolgens vertelde hij weer honderduit over zijn eigen collectie. Ik keek naar het tafereel. De moeder van het jongetje stond ernaast. “Was de wereld maar zoals deze 2”, flapte ik eruit. Ze knikte en ik zag aan haar blik dat ze precies begreep wat ik bedoelde. Ik hoop dat deze jeugd de toekomst heeft, zodat de wereld weer een plek wordt waar we samen delen, respectvol naar elkaar en dankbaar zijn. - Laura de Leeuw

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

'Fijn dat je er bent: "Wat wij hebben lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet"

LEES OOK:

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden