null Beeld

Moeder bekijkt tekening van dochter en doet een ontroerende ontdekking

Een scheiding kan zoals we weten veel invloed hebben op kinderen die daarmee te maken krijgen. Soms meer dan je denkt.

Chanan Foppen

De Britse Rosie Dutton en haar man gingen een aantal jaar geleden uit elkaar. Haar dochter bleef bij haar wonen, maar zag haar vader nog vaak. Alleen niet samen met haar moeder. Het meisje maakt een tekening, die later een bijzondere betekenis kreeg. Haar moeder deelde het verhaal op Facebook.

Verloren en alleen

"Ik heb nooit gedacht dat mijn huwelijk in een scheiding zou eindigen. Het deed me heel veel pijn toen we uit elkaar gingen. Het beeld van een familie dat ik voor me had, was compleet ingestort. Ik vond het heel moeilijk om mijn dochter te delen. Als ze weg was voelde ik me verloren en alleen. Ik had daardoor niet alleen had idee dat ik had gefaald in mijn huwelijk, maar ook dat ik haar in de steek liet."

Hetzelfde meemaken

"De eerste weken zat ik alleen maar in het donker op de bank tot ze thuis kwam. Mijn eigen ouders zijn ook gescheiden toen ik klein was en ik ben zonder vader opgegroeid. Ik wilde niet dat mijn dochter hetzelfde zou meemaken. Ik wilde daarom onze familie bij elkaar houden, of we nou een stel waren of niet. Daarom besloten we dat we als familie samen dingen zouden blijven doen. We gingen samen dagjes weg en vierden bijvoorbeeld haar verjaardag samen, maar het werd voor mij steeds moeilijker om tijd met haar vader door te brengen."

Tekening

"Ik vroeg daarom of ik mijn dochter bij de ouders van haar vader kon brengen zodat ik hem niet hoefde te zien. Mijn dochter begon door te krijgen dat we niet meer samen waren. Op een dag liet ik haar beneden een tekening maken en toen ik terugkwam, had ze een tekening van een regenboog en onze familie op de muur gehangen. Ze had haar vader getekend met een verdrietig gezicht en toen ik vroeg waarom ze hem zo had getekend, zei ze: 'Zijn gezicht is verdrietig omdat hij niet meer bij onze familie hoort en ik weet dat hij jou verdrietig maakt.' Vanaf dat moment wist ik dat wat er ook zou gebeuren in de toekomst tussen haar vader en mij, we altijd een familie moeten zijn voor onze dochter."

Lachen

"Hoeveel mensen ook hebben gezegd dat we er niet samen uit zouden komen, het is ons toch gelukt. We hebben gewerkt aan onze relatie en we zijn nu sterker dan ooit als ouders. Mijn dochter heeft ons allebei als ze ons nodig heeft en daar worden we allemaal heel blij van. Als je goed kijkt naar de tekening zie je dat we nu allemaal weer lachen."

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Littlethings.com. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden