null Beeld

Moeder vindt kwijtgeraakte ketting overleden dochter terug

De 46-jarige Vicky Pyne uit Manchester was op vakantie in New York toen ze de schrik van haar leven kreeg. Ze ontdekte dat ze haar ketting was verloren. En dat was niet zomaar een sieraad: haar overleden dochter Alice had haar de ketting gegeven.

Online redactie Libelle

Alice leed aan het hodgkinlymfoom, een vorm van kanker, en wist al op haar 16e dat ze niet lang meer te leven had. Op haar verjaardag gaf ze haar moeder de ketting met daaraan 2 hartjes: 1 met haar eigen vingerafdruk en 1 met de vingerafdruk van haar zus Milly.

Paniek

Op haar 17e stierf Alice aan haar ziekte. Het aandenken aan haar dochter was dan ook van onschatbare waarde voor Vicky: "Ik deed de ketting nooit af, droeg 'm zelfs tijdens het slapen." En toch raakte ze 'm kwijt toen ze in New York was. Terwijl ze door Manhattan liep, ontdekte ze dat het sieraad niet meer om haar nek hing. In paniek liep ze dezelfde weg terug, zonder resultaat.

Oproep

Eenmaal thuis in Manchester deed ze een oproep op Facebook: wie had haar ketting gezien? Hoewel de kans klein was dat de vinder de oproep zag - duizenden mensen lopen dagelijks rond in Manhattan en ze kende er niemand -, was het lot haar goedgezind: toen Freddy Ortiz op straat bukte om het schoentje van zijn dochtertje goed te doen, zag hij de ketting liggen.

Herenigd

De volgende dag zag hij dat een Facebookvriend de oproep van Vicky had gedeeld. Zonder te twijfelen stuurde hij Vicky een mail: "We hebben je ketting gevonden." De makers van het tv-programma Inside Edition hoorden ervan en haalden Vicky opnieuw naar New York om haar te herenigen met Freddy, zijn vrouw Emelie én de ketting. In de video zie je hoe dolgelukkig Vicky is dat ze het sieraad weer terug heeft.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Insideedition.com, Lindanieuws.com. Beeld: Insideedition.com

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden