null Beeld

Net toen de familie de stekker eruit zou trekken, gebeurde een wonder

Steven vond zijn moeder Lyndee vorige maand bewusteloos in hun huis in Arizona, Phoenix. Hij belde meteen de hulpdiensten, maar de vrouw belandde desondanks in een coma. 

Susan Dalstra

Toen Lyndee 12 dagen in coma lag, zeiden de artsen dat ze niets meer voor haar en haar familie konden doen. Omdat ze had aangegeven orgaandonor te willen zijn, maakten zoon Steven, dochter Amanda en haar echtgenoot de loodzware beslissing de stekker eruit te trekken. Terwijl ze één voor één afscheid van haar namen, konden ze niet vermoeden dat Lyndee alles kon horen.

Geïrriteerd

"Ik herinner me hoe mensen tegen me praatten en hoe een nichtje wat voorlas. De artsen vertelden aan mijn gezin dat ik zou beginnen geluiden maken eens de stekker eruit getrokken was. Ik was geïrriteerd. Ik kon niet bewegen. Ik kon niet spreken. Ik hoorde gesprekken over me en kon niet reageren", vertelt de vrouw aan CBS.

LEES OOK: JONGEN LIGT DAGENLANG IN COMA DOOR KANEEL

'Ik ben een vechter'

Ze probeerde uit alle macht duidelijk te maken dat ze bij bewustzijn was. "In mijn hoofd hoorde ik heel helder wat ik tegen ze zei, maar de woorden kwamen er niet uit." Toen haar man over het bed boog om afscheid te nemen, fluisterde hij in haar oor: "Ik wil dat je vecht". Met alle kracht die Lyndee nog in zich had, perste ze wonder boven wonder de woorden "Ik ben een vechter" over haar lippen.

Blijven praten

Ondanks de diagnose van de artsen was Lyndee weer helemaal terug. Ze wil met haar verhaal mensen met een geliefde in het ziekenhuis waarschuwen "Het is niet omdat je bewusteloos bent, dat je niets zou kunnen horen. In een dergelijke situatie moet je met je dierbaren blijven praten. Geef ze niet op. Ze horen je."

Bron & beeld: CBS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden