null Beeld

Nieuwe blog! Kim valt af: “Hoi, ik ben Kim en ik ben dik”

Kim Wijnker (37) is getrouwd en moeder van dochter Cis. Ze is hartstikke gelukkig, maar met één ding is ze helemaal klaar: de overtollige kilo’s. Kim wil afvallen. En daar vertelt ze alles over.

Online redactie Libelle

Week 1: Aantal kilo’s: 108.

Hoi! Ik ben Kim en ik ben dik… Dat slaat helemaal nergens op, dat hoef ik niet te zeggen, dat zie je zo ook wel. Maar: nu ben ik er echt klaar mee. Hoe kan het nou toch dat ik zo graag wil afvallen, maar dat het me niet lukt? Hoe kan het nou dat ik zeker weet dat ik nog gelukkiger zou zijn als ik slanker ben en dat ik toch steeds de verkeerde dingen in m’n mond stop?

Tuurlijk! Ik weet precies hoe het moet. Aan mij hoef je niets meer uit te leggen. Ik weet exact hoeveel ik van wat mag eten om gezond af te vallen. Ik geloof dat ik een superdiëtiste zou zijn omdat ik weet hoe de persoon tegenover mij zich voelt, maar ook omdat ik al zo'n beetje alle diëten heb geprobeerd. Ik ben een kenner. Het is alleen niet echt geloofwaardig als ik daar zo zou zitten…

Ik moet het onder ogen zien. Ik heb een vet probleem (ha, leuke woordspeling). Het lijkt misschien niet ernstig, want ik kan gewoon functioneren en ik ben blij en gelukkig, maar wat is het verschil met drugs? Beiden verwoesten je lichaam.. Ik voel het, ik weet het en ik ga het nu hardop zeggen:

'Ik ben verslaafd aan eten.'

null Beeld

Nee niet alleen aan suiker, ook al is dat zo hip nu, nee echt gewoon aan eten. Het liefst kauw ik de hele dag, het allerliefste kauw ik op iets wat kraakt. Maar eigenlijk eet ik alles, er is ook echt vrijwel niets wat ik niet lust.

Maar nog steeds wil ik slank zijn.. Hoe kom ik er vanaf? Waarom lukt het nou niet? Ik moet afkicken! Ik moet en wil verslaafd raken aan het gematigd eten van gezonde voedzame producten. Want dan ben ik namelijk nog gelukkiger. Kan ik mezelf helpen? Zonder steun van een instelling, boek, app of retedure producten die voedzaam, maar ranzig, zijn.

Ik ga het doen, nu echt! En jullie zijn mijn getuigen.. Doodeng vind ik het, maar vanaf nu deel ik elke week mijn (succes)verhaal met jullie, compleet met foto’s en kilo’s. Hoe meer mensen het weten hoe beter. Hoe meer mensen me in de de gaten houden en vragen hoe het gaat, hoe meer ik goede resultaten wil laten zien. Ik denk dat het voor mij zo gaat werken. Of eigenlijk, ik weet het zeker! Ik wil echt niet voor gek staan, stel je voor... dat is nog afschuwelijker dan nooit meer iets ongezonds eten.

Doe jij ook mee of vind je het gewoon interessant om mijn verhaal te lezen? Of hoop je dat ik keihard op mn bek ga? Mij maakt het niet uit, als je me maar volgt. Want hoe meer mensen mij volgen, hoe meer druk voor mij.

null Beeld

Kim Wijnker (37) is getrouwd met Nick (32) en moeder van dochter Cis (bijna 1). Ze heeft een gelukkig leven, maar met één ding is ze helemaal klaar: de overtollige kilo’s. Kim wil afvallen. Elke week deelt ze haar ervaringen op Libelle Daily. Hoe gaat het met haar ‘afvalrace’?

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden