null Beeld

Oma Ella: “Mijn kleindochter is jarenlang tot op het bot getreiterd”

Oma Ella Dorgelo kon het niet langer aanzien. Haar kleindochter werd 2 jaar lang 'tot op het bot getreiterd, getrapt, genegeerd, vernederd en alleen gelaten'. Daarom deelt ze haar verhaal nu op Facebook. Het bericht is al duizenden keren gedeeld. Aan Editie NL vertelt Ella dat ze honderden berichten heeft gekregen. 

Laudine Schuurman

Twee jaar lang is de kleindochter van Ella gepest. Dit jaar hoopte ze met een schone lei te beginnen. Maar, uit het verhaal van Ella, blijkt dat het pesten gewoon door gaan. 'Al de eerste dag wilde er niemand naast haar zitten, werd ze genegeerd. Op de 2e dag komt haar kleindochter naar huis met buikpijn. 'Dit jaar wordt weer een hel net als de vorige 2 jaren', schrijft Ella. 'Haar hele leven wordt vergald. Ze haalde slechte cijfers, durfde niet meer naar school.' Ella's kleindochter moest zelf naar de schoolinspectie, omdat ze niet meer naar school durfde.

Leraren

Aan leraren had haar kleindochter weinig steun, zo schrijft Ella. 'Ze keken de andere kant op of wisten het niet. Er was zelfs een docent die het bestond tegen mij te zeggen, dat het ook wel een beetje haar eigen schuld was.' Met een schone lei beginnen zat er dus niet echt in voor de kleindochter van Ella. 'Dankzij social media kent iedereen haar. Stumper, ze had zin om naar school te gaan, omdat ze niemand kende in de nieuwe klas. Nee, maar ze kenden haar wel. 'Op school wordt niet geluisterd. Het enige wat wij vragen is of de school haar helpen wil', eindigt Ella haar Facebookpost.

Geluisterd

Inmiddels is Ella's bericht al bijna 4000 keer gedeeld. Het Vechtdalcollege in Hardenberg heeft geluisterd. "Ja, het probleem wordt opgelost. De school heeft het opgepakt", aldus Ella. Verder wil ze er niets over zeggen. "Zoals het geschreven staat op Facebook, zo is het." Wel zegt Ella te zijn geschrokken van de reacties en berichten na haar post. "Ik wist niet dat het zo erg is in Nederland. Ik heb 210 privéberichten van ouders die vertellen over hun gepeste kind, sommige met zelfmoordneigingen", zegt ze tegen Editie NL. Omdat ze merkt dat mensen zich herkennen en steun vinden in haar bericht, laat ze het staan.

Het meisje op de foto is niet de kleindochter van Ella en heeft niets te maken met dit verhaal.

Spiritueel vlogger Manon: zo word je een betere versie van jezelf.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Editie NL. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden