null Beeld

Onderzocht: op deze leeftijd gaan mensen het vaakst vreemd

Vreemdgaan is van alle (leef)tijden, maar uit onderzoek is gebleken dat een bepaalde leeftijdsgroep een grotere kans heeft op het plegen van overspel.

Elselien van Dieren

Volgens de onderzoekers zijn mensen die in de 'gevarenzone’ van hun leeftijdscategorie zitten, sneller geneigd buiten de pot te pissen dan andere leeftijdsgroepen. Eindigt jouw leeftijd (of die van je partner) op een ‘9’ dan is dat volgens dit onderzoek – dat gedaan werd in opdracht van een Britse datingsite – reden tot gevaar.

Eindcijfer

In een ander onderzoek werden soortgelijke resultaten gevonden. Onderzoekers van de universiteiten van New York, Los Angeles en Californië bekeken onder andere hoeveel mensen met een leeftijd die eindigt op ‘9’ ingeschreven stonden op datingsite voor mensen die naar hun relatie in het geheim een minnaar willen (denk: SecondLove). Wat bleek? Er stonden 18% meer kandidaten ingeschreven die een leeftijd hadden die op een ‘9’ eindigt dan van ieder ander eindcijfer.

Een kern van waarheid

Toegegeven: het is moeilijk te achterhalen hoe waarheidsgetrouw de resultaten in bovengenoemde onderzoeken zijn, vooral omdat het eerste onderzoek werd gedaan in opdracht van een datingsite én omdat mensen nu eenmaal niet snel toegeven dat ze vreemdgaan. Toch zit er wellicht een kern van waarheid in. De onderzoekers van de universiteit van New York ontdekten namelijk ook dat mensen die in de '9'-categorie zitten, zich vaker dan anderen afvragen of ze blij zijn met hun leven en of ze een zinnig bestaan hebben. En dus ook hoe happy ze zijn in hun huidige relatie.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Presentatrice Lauren Verster is niet blij met de uitspraken van Jort over de reden van hun breuk.

LEES OOK:

Bron: LiveScience, Huffington Post, The Sun. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden