null Beeld

Ontroerend: ouders adopteren een weesmeisje en doen een wonderbaarlijke ontdekking

De Amerikaanse Vern en Nanette hadden al 6 kinderen, maar wilden dolgraag nog een 7e kindje. Toen Nanette op een dag droomde van een meisje genaamd Emily, wist ze: ik heb gedroomd over mijn kindje. Die voorspelling kwam uit, maar daar ging wel een heel bijzonder verhaal aan vooraf.

Online redactie Libelle

In eerste instantie leek het stel hun droom te moeten opgeven: zwanger worden lukte niet. Net toen ze over wilden gaan op adoptie, bleek Nanette tóch zwanger, van een jongen. Hoewel ze dolblij waren, kon Nanette het meisje uit haar droom niet vergeten. Vern en zijn vrouw besloten alsnog een kindje te adopteren en vlogen naar het National Adoption Center in Oekraïne.

Strik

Eenmaal aangekomen bladerden ze urenlang door een map met foto's van weeskindjes. Tot hun oog viel op een zwart-witfoto van een meisje met een grote strik in haar haren. Nanette: "Ik wist direct: dit is Emily." Bizar genoeg bleek ze daadwerkelijk zo te heten en het stel kreeg toestemming het meisje te adopteren. "Een van de mooiste momenten uit ons leven", aldus Vern.

Wonderbaarlijk

Eenmaal thuis deden ze een wonderbaarlijke maar schokkende ontdekking: Emily had een zus, Elizabeth, die achter was gebleven in Oekraïne. Niemand had het koppel over haar verteld, zelfs Emily niet. Ze zochten direct contact met Elizabeth, en zes maanden later kregen Vern en Nanette een foto van haar te zien. Ook kregen ze een brief van het meisje.

Brief

Hoewel Elizabeth zich volgens begeleiders maandenlang in slaap had gehuild toen ze ontdekte dat haar zusje weg was, hield ze zich in de brief groot. Ze schreef dat ze blij was dat haar kleine zusje, voor wie ze eerder een soort moeder was sinds hun ouders hen in de steek hadden gelaten, bij Vern en Nanette terechtgekomen was. Zij hoefden niet lang na te denken en vroegen Elizabeth of zij, net als haar zusje, bij hen wilde wonen. Vern: "Haar antwoord was duidelijk: of course!"

Prachtig

Opnieuw vlogen Vern en Nanette naar Oekraïne, ditmaal om Elizabeth op te halen. Met z'n drieën vlogen ze naar Salt Lake City, waar de zussen herenigd werden. In de video is te zien hoe dolgelukkig de meiden zijn als ze elkaar weer zien, ze vliegen elkaar in de armen. Een prachtig moment.

De mooiste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Littlethings.com. Beeld: Zie.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden