null Beeld

Prachtig: vrouw legt 30 jaar transitie vast in videodagboek

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en gelukkig zijn daar tegenwoordig een heleboel mogelijkheden voor. De 32-jarige Isley Reust heeft een lang traject achter de rug om vrouw te worden en legde dat vast in een videodagboek.

Kim Fiselier

Isley wist vanaf haar vierde jaar dat zij geboren was in het verkeerde lichaam. Het was niet makkelijk om zomaar te kunnen zijn wie ze was, maar in haar late tienerjaren durfde ze het aan om haar vrouwelijke kant te laten zien.

Vrouw

Toen ze definitief wist dat zij vrouw wilde zijn, begon ze met het dragen van make-up en vrouwelijke kleding. Toen Isley 24 was, besloot zij grote veranderingen te ondergaan, zoals een vrouwelijk kapsel en hormoonvervangende therapieën. Haar grootste verandering, de geslachtsoperatie, vond twee jaar geleden plaats.

Emotioneel

Vooral het eerste jaar van haar overgang was het moeilijkst. Ze zegt: "Ik ging door een andere puberteit eigenlijk, ik was emotioneel, zelfbewust en was bang om in elkaar te worden geslagen en belachelijk gemaakt te worden. Uiteindelijk heb ik mijzelf gewoon gemengd in de samenleving. Dat was een geweldig gevoel, want ik wilde alleen maar dat mensen mij zouden zien als de vrouw die ik van binnen was en ben.'' Nu kunnen veel mensen niet geloven dat ze geboren is als man. Isley is pas kort geleden begonnen met het delen van haar verhaal.

Video

De mooie Isley besloot een video te maken van haar 30-jaar durende reis waarbij de eerste beelden als jong kind veranderen in Isley als volwassen vrouw. ''Ik besloot deze video te maken, want soms was het moeilijk voor mij, en ik voelde dat het mijn tijd was om anderen te helpen net als ik geholpen ben. Ik voel me nu geweldig.'' De video is inmiddels al duizenden keren bekeken en Isley hoopt dan ook veel mensen ermee te kunnen inspireren om zichzelf te zijn.

LEES OOK:

Bron: Metro UK. Beeld: Zie.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden