null Beeld

Presentatrices geschorst omdat ze te dik zouden zijn

De Egyptische Radio en Televisie Unie (ERTU) heeft 8 presentatrices per direct geschorst. De reden voor de schorsing is opvallend: de vrouwen zouden te zwaar zijn en daardoor niet kunnen concurreren met jongere en slankere presentatrices van andere satellietzenders.

Erandi Godinez

Volgens Egyptische media kregen de vrouwen opeens te horen: "U heeft overgewicht en krijgt een maand de tijd om te vermageren. U kunt weer komen werken als u een passender uiterlijk heeft."

Vernederend

De verontwaardiging onder de presentatrices is groot. ''Vernederend en schandalig," stelt Khadija Khattab, een van de getroffen presentatrices. "Bekijk gerust mijn meest recente tv-optredens en oordeel zelf of ik te dik ben en mijn recht op werk kwijtraak."

Protest tegen schorsing

Vrouwenrechtenbewegingen zijn woest over de schorsing en hebben protest aangetekend. Volgens de Women's Centre for Guidance and Legal Awareness druist de beslissing tegen alle regels in. De organisatie eist verontschuldigingen van de ERTU en wil dat de zender terugkomt op de beslissing.

Succesvol

Ook de Association for the Development and Enhancement of Women in Caïro is het oneens met de schorsing. "Inhoud en prestaties zijn belangrijker dan uiterlijk. Kijk maar naar iemand als Oprah Winfrey. Zij is óók succesvol." De directeur van de staatstelevisie – zelf een vrouw – blijft echter bij haar besluit. Volgens haar is de schorsing noodzakelijk om te kunnen concurreren met andere satellietzenders.

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Door deze ontroerende video ga je heel anders naar je lichaam kijken.

LEES OOK:

Bron: AD.nl/Kijk.nl. Beeld: Kijk.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden