Ryanne van Dorst met Quinten Beeld Still NPO
Ryanne van Dorst met QuintenBeeld Still NPO

Quinten bekent in 'Het alternatief': "Ik geloof in aliens”

In alweer de tweede aflevering van Het alternatief ontmoet Ryanne van Dorst Quinten. Hij gelooft in buitenaards leven en geeft Ryanne een kijkje in zijn onderzoek naar aliens.

Tara StokdijkStill NPO

Quinten doet al jaren onderzoek naar buitenaards leven en gelooft dat hij in Nederland al meerdere keren UFO’s heeft gezien. Wanneer Ryanne bij Quinten thuis komt, laat hij haar al zijn bewijsstukken zien en vertelt hij dat hij al vanaf zijn 7de onverklaarbare dingen ziet. Op Facebook houdt hij een pagina bij waar hij zijn bewijsstukken op zet en in contact komt met anderen die in buitenaards leven geloven.

Quinten over buitenaards leven

Quinten is er van overtuigd dat de FBI niet wil dat mensen erachter komen dat buitenaards leven bestaat. De FBI zou er volgens hem dan ook voor zorgen dat al het bewijsmateriaal in beslag wordt genomen. “We komen dan te dicht bij het antwoord, en dat wil de FBI niet”, laat Quinten weten.

Geen acceptatie

Hij vindt het lastig dat zijn geloof in buitenaards leven door de maatschappij niet wordt geaccepteerd. “Ik word voor gek verklaard, ik word niet geaccepteerd, niet serieus genomen. Terwijl geloven in de Bijbel wel geaccepteerd wordt. Dat mag wel”, vertelt hij. Niet alleen heeft hij het gevoel dat hij niet in de maatschappij past, ook heeft hij van jongs af aan geen contact met zijn moeder meer. “Zij heeft op vrij jonge leeftijd de deur al voor mij gesloten. Ze kon mij als kind al niet accepteren”, laat hij openhartig weten.

Rust en redding

Zijn obsessie voor aliens geeft hem rust. Hij gelooft dat aliens wél het beste met hem voor hebben. Sterker nog: “Als buitenaards leven aan mij vraagt om mee te komen, zeg ik ja. Dan laat ik alles achter”, vertelt hij aan Ryanne.

Reacties

Kijkers van Het alternatief hebben vooral veel lof voor Ryanne. Ze vinden het heel mooi om te zien hoe zij zonder oordeel in gesprek gaat met iemand als Quinten. Op Twitter wordt ze oprecht, authentiek en open genoemd.

Je gelooft nooit hoeveel gevaarlijke brokstukken er rond de aarde vliegenBron: NPO, Twitter. Beeld: Still NPO

Bron: NPO, Twitter. Beeld: Still NPO

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden