null Beeld

Race tegen de klok voor Britse vrouw om zieke echtgenoot te redden

De Britse Kate Brandon houdt een race tegen de klok. Binnen 6 dagen moet ze 400.000 pond hebben ingezameld zodat haar man Mike naar Amerika kan om te worden behandeld voor leukemie.

Malin Kox


Levensreddende proef

Anders is hij ten dode opgeschreven, omdat de artsen in Engeland Mike niet verder kunnen helpen. In de staat Pennsylvania wordt echter een proef uitgevoerd met een nieuw medicijn. Het kankercentrum van de Universiteit van Pennsylvania heeft Kate en Mike een tegemoetkoming beloofd voor onderdak en reiskosten. Zelf moeten ze echter ook bijna een half miljoen pond inbrengen om Mike als een van de laatste zes patiënten aan de proef mee te laten doen.

Donor, trouwen

Het is ook nog eens de tweede keer dat Mike kanker heeft. Twee jaar geleden, in januari, werd hij ook gediagnosticeerd met leukemie en moest er binnen korte tijd een stamceldonor voor hem worden gevonden. Alle drie zijn broers bleken echter niet geschikt, waarop Kate een online campagne in het leven riep om Mike (en anderen) aan een donor te helpen. Onder de hashtag #Shake4Mike konden mensen een bewogen selfie plaatsen op social media, nadat ze zich hadden opgegeven als donor. In mei 2014 werd zo een geschikte donor gevonden en in juni kon het stel trouwen.

Liefde en kracht

Nu roept Kate opnieuw mensen op om te doneren – alleen gaat het dit keer om geld. "Na hun bruiloft zouden mensen bezig moeten zijn met het stichten van een gezin, niet met het regelen van hun begrafenis", zegt ze. "Mike heeft zoveel liefde en kracht in zich dat we alle opties wel moeten proberen." Het stel wil dolgraag dat Mike weer gezond wordt, ook zodat ze een kindje kunnen proberen te maken.

Doneren?

Vanochtend stond de teller op ruim 165 duizend pond. Wil je ook doneren en Kate en Mike helpen in hun race tegen de klok? Dat kan via Gofundme.

LEES EN KIJK OOK:

Bron: The Daily Mail. Beeld: Twitter Donate4Mike. Video: Zie.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden