Libelle Challenge

Tijdens iedere challenge wordt iemand uit de Libelle-redactie op de proef gesteld om een opdracht uit te voeren. Denk aan het testen van een nieuwe product, het proberen van een andere levensstijl of het volgen van een streng dieet.

DIRECT KIJKEN

ALLE AFLEVERINGEN

1:39

Ik poetste mijn tanden een maand lang met houtskooltandpasta

Iedereen wil natuurlijk een stralende lach met witte tanden. Veel tandpastamerken spelen daar handig op in en beloven vaak gegarandeerd wittere tanden na het gebruik van hun witte goedje. Maar er bestaat sinds een aantal jaar ook een zwarte variant: houtskooltandpasta. Worden je tanden daar nou echt witter van?

2:30

Avondmens Yasmine: “Ik ging een week al om 22 uur naar bed”

Libelle's Yasmine is een geboren avondmens en zoekt dan ook zelden vóór middernacht haar bed op. Dat is alleen niet zo handig als je weer vroeg op moet...  Ze ging dan ook de uitdaging aan om een week lang eerder naar bed te gaan. Maar lukte haar dat? En sliep ze wel goed?

3:01

Dit gebeurt er als je sport met elektrostimulatie

Zo snel mogelijk resultaat door zo min mogelijk te doen? Het is mogelijk met elektrostimulatie. Libelle's Floor testte het twee maanden uit!

2:40

Zo lukte het Nienke haar schermtijd flink te verminderen

Libelle's Nienke zit gemiddeld zo'n vier uur per dag op haar telefoon. Ze ging de challenge aan om haar schermtijd te verminderen. Hoe haar dit af ging, zie je in deze video. Ga jij het ook proberen?

2:53

Ontbijten met chocolade: wat doet dat voor je?

Ja, je leest het goed! Ontbijten met chocolade zou volgens diverse onderzoeken een goed idee zijn. Libelle's Daphne ging een week lang de uitdaging (voor zover je daarvan kunt spreken) aan. Of dat het gewenste resultaat oplevert, vertelt ze in deze video.

2:57

Een week lang detoxthee drinken: dít was het resultaat

Wat zijn de effecten van het dagelijks drinken van detoxthee op je lichaam? Libelle's Fleur gaat de challenge aan en vertelt wat een week lang detoxthee drinken haar heeft opgeleverd.

3:21

Challenge: ga je beter slapen als je pillow spray gebruikt?

Er komen steeds meer producten op de markt die een betere slaap beloven. En goed slapen, dát willen we allemaal. Libelle's Julie testte een week lang een lavendel pillow spray die een betere nachtrust belooft. En, werkt dat, Julie?

3:22

Ik testte of traplopen meer energie geeft dan een kop koffie

Uit onderzoek blijkt dat traplopen meer energie geeft dan een kop koffie. Ook zou je je er fitter door gaan voelen. Libelle's Daphne nam de proef op de som en liet een week lang haar favoriete drankje staan en nam in plaats daarvan de trap.

3:57

Ik deed elke dag 25 tot 30 pliés - hier is dat goed voor

Libelle’s Anne-Flore ging de uitdaging aan om elke dag minimaal 25 pliés te doen. Een plié is een balletpas waarbij je door je knieën gaat als een soort squat. Bekijk de video om te zien hoe ze het ervan af heeft gebracht!

2:33

Ik testte twee weken lang een verzwaringsdeken

Libelle’s Eva testte een zogeheten verzwaringsdeken, dat ervoor zou zorgen dat je sneller en dieper slaapt. Is het een aanrader?

2:16

Dit doet een maand lang elke dag touwtjespringen met je

30 dagen-challenges: het internet staat vol met allerhande schema’s waarmee je een maand lang dezelfde oefening doet, maar dan iedere dag een stukje zwaarder. Libelle’s Elselien nam de proef op de som en ging voor de springtouw-challenge.

2:24

Challenge: Lotte at een maand geen suiker en dít deed het

Een maand geen geraffineerde suiker eten is niet niks voor een zoetekauw zoals Lotte. Toch pakte het verrassend goed uit. Er waren drie positieve veranderingen in het bijzonder die haar opvielen...

MEER VIDEO'S

GERELATEERDE SERIES