Vraag het de expert - opvoeddeskundige

In het format Vraag het de expert: opvoeddeskundige, beantwoordt een opvoeddeskundige jouw brandende vraag op het gebied van opvoeden. De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

DIRECT KIJKEN

ALLE AFLEVERINGEN

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:05

Zo voorkom je dat je kind te veel voor een scherm zit

Kinderen krijgen al vroeg telefoons, tv's en tablets voor hun neus. Hoe voorkom je dat ze te veel voor die beeldschermen zitten? Hilde, hoofdredacteur van Ouders van Nu, geeft tips.

0:41

Dit moet je doen als je kind een waarom-vraag stelt

Waarom schijnt de zon? Waarom moet ik naar bed? Stelt jouw kind ook heel veel waarom-vragen? Wuif ze niet weg en neem het serieus.

1:08

Krijg jij je kind niet achter de tablet vandaan? Zo ...

Is het bij jou thuis ook hommeles als je wilt dat je zoon of dochter stopt met kijken naar de tablet? In deze video deelt Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van nu, dé tip om ruzie te voorkomen.

0:53

Op deze manier kun je je kind helpen met zindelijk worden

De meeste kinderen worden tussen de 2,5 en 3,5 jaar zindelijk. In deze video legt Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van nu, uit hoe jij je kind daarbij een handje kunt helpen.

0:44

Zo voorkom je dat je kind filmpjes kijkt die niet ...

Online kun je alles vinden en ook kinderen weten hoe ze overweg moeten met een iPad. Het gebeurt dan ook weleens dat je kind iets kijkt wat helemaal niet geschikt is voor zijn leeftijd. Kun je dit voorkomen?

1:14

Heeft je baby last van krampjes? Zó kan je hem helpen

Bijna iedere baby heeft last van krampjes. Zielig, want het doet veel pijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de pijn te verlichten.

MEER VIDEO'S

GERELATEERDE SERIES