null Beeld

Simone Kleinsma heeft spijt van late kinderwens

Simone Kleinsma is bezig aan een heel succesvolle carrière als musicalster en actrice. Al jarenlang draait ze mee met de top. Dat is een van de redenen dat ze pas op haar 35ste voor het eerst over kinderen nadacht. Te laat, zegt ze nu in een interview met het blad JAN. 

Ingrid Hofstra

"Dat heb ik een beetje laten versloffen. Achteraf denk ik wel eens: god, waarom heb ik nou niet eerder serieus werk gemaakt van mijn kinderwens?"

Dochter

Simone Kleinsma kreeg eind jaren negentig samen met haar man Guus een doodgeboren meisje, Teuntje. Twee jaar geleden sprak ze over dat verlies in Libelle. "Voor de zwangerschap was ik heel erg gespitst op de passie die ik had voor mijn vak. Toen ik onverwacht zwanger bleek te zijn, kon het vak me ineens gestolen worden."

Wat is het nut?

"En daarna... Toen dacht ik natuurlijk al helemaal niet meer aan mijn werk. Waarom zou ik? Wat deed het ertoe? Net toen ik aan het idee gewend was dat er een kindje zou komen, bleek ze niet meer te leven. Ik kon er niks mee. Waarom was ik dan zwanger geworden? Ik ben helemaal niet religieus, maar ik heb me wel afgevraagd wat hiervan het nut was."

Aan het werk

Het heel heftige verdriet is inmiddels voorbij. "Na verloop van tijd hield ik op met alles kapot te relativeren en ben ik weer aan het werk gegaan. Maar dat duurde wel even, hoor. Ook omdat ik zo’n uiterlijk vak heb: je moet altijd maar zingen, lachen en blij zijn." Simone Kleinsma schreef een lied over Teuntje, genaamd 'Mijn Meisje'.

LEES OOK: TOEN MIJN MOEDER STIERF, VOELDE IK ME INEENS WEES

Oma

Haar man Guus heeft uit een eerdere relatie drie dochters. Die hebben inmiddels ook kinderen. Eerder zei ze daarover in Libelle dat ze niet een klassieke oma is. "Het is toch een beetje anders. Ik ben nog best actief en zie ze vrij onregelmatig. Ik ben meer een soort vriendinnetje. Guus is wel een echte grootvader, en gelukkig zijn er andere oma’s in de buurt die zich helemaal traditioneel op de kleinkinderen uitleven. Ik doe het op een andere manier. Maar het is wel ontzettend leuk."

Bron: Shownieuws. Beeld: Esmée Franken

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden