null Beeld

Stel opent huwelijkscadeau na 9 jaar en dít is wat ze vonden

Kathy en Brandon Gunn uit Michigan (Amerika) kregen op hun bruiloft in 2007 van hun oudtante Alison een grote, witte doos met een brief erbij. Daarop stond 'open dit geschenk niet tot jullie eerste ruzie'. 9 jaar stond de doos weg te stoffen in de kast. Tot nu.

Anni Karvonen

Kathy deelde haar verhaal op de Facebookpagina van Love What Matters.

Opgeven

"Er waren natuurlijk heel wat meningsverschillen, ruzies en slaande deuren de afgelopen 9 jaar", schrijft Kathy. "Er waren zelfs een paar momenten dat we het wilden opgeven. Maar we openden de doos niet." Toen ze in mei met een glas wijn nadachten over een huwelijkscadeau dat ze moesten kopen, dachten ze aan de cadeaus op hun eigen bruiloft én dus ook aan het cadeau van tante Alison.

Vastberaden

Het stel had al die jaren het gevoel dat het een mislukking voor hun relatie zou zijn als ze de doos zouden openen. Dat ze niet in huis hadden wat nodig was om hun huwelijk te doen slagen. Dus waren Kathy en Brandon te koppig en te vastberaden om de doos te openen. Toch besloot het koppel die avond eindelijk te onderzoeken wat het cadeau van tante Alison inhield.

Symbolische waarde

In de doos vonden ze twee handgeschreven briefjes, wat geld, wijnglazen, een vaas en badproducten. Het briefje voor Kathy vroeg haar om het geld te gebruiken om pizza te kopen en een bad te laten lopen. Het briefje voor Brandon om bloemen te kopen en een fles wijn. Maar de symbolische waarde bleek nog belangrijker: "9 jaar lang stond de doos hoog op een plank in een kast, stof te verzamelen. Maar tegelijk leerde ze ons wat tolerantie, begrip, compromissen maken en geduld is", aldus Kathy. "We hebben ze uiteindelijk geopend omdat we beseften dat de hulpmiddelen voor een sterk en gezond huwelijk eigenlijk nooit in de doos hadden gezeten, maar in onszelf."

Bekijk ook deze video:

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Het Laatste Nieuws. Beeld: Facebook

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden