null Beeld

Tienduizenden mensen tekenen petitie voor meisje dat gepest wordt

De Australische Tayla Sekhmet wordt gepest op school. Ze vindt dat dit moet stoppen. Daarom komt ze met een petitie zélf in actie om te zorgen dat haar school daar wat aan doet.

Chanan Foppen

Samen met haar moeder is het 13-jarige meisje een petitie gestart om te zorgen dat haar school, de Dysart State High School, iets tegen het pesten doet. "Ik ben niet populair en mensen maken mijn leven tot een hel", zegt het meisje in de petitie. "Ze schelden me uit voor dikzak, lelijk, gek en ze zeggen dat ik zelfmoord moet plegen. Ik ben op de grond gegooid, ze hebben m'n tas overhoop gehaald. Zelfs mensen uit andere klassen, die ik niet ken, doen die dingen."

Hulp

Het meisje zegt dat haar school er helemaal niets aan doet om de situatie beter te maken. "Ik ben heel vaak naar leraren toe te gaan, mijn moeder heeft naar school gebeld en ik heb afspraken op school gehad. Maar het helpt allemaal niet. Het enige wat ze zeggen, is: negeer die mensen. Maar ik trek het niet meer. Ik weet niet meer wat ik moet doen of waar ik naartoe moet gaan voor hulp."

73.000

In een week tijd tekende al meer dan 41.000 mensen de petitie. Tayla schrijft dat ze handtekeningen over gaat dragen aan haar school en de regering om te laten zien dat iedereen vindt dat er iets aan het pesten gedaan moet worden. Ze wil met de petitie niet alleen zichzelf helpen, maar ook andere kinderen die gepest worden. Op dit moment hebben al meer dan 73.000 mensen de petitie getekend.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor pesten op scholen. Deze commercial om pesten te stoppen, is zeker de moeite waarom te kijken:

LEES OOK:

Bron: Mashable.com. Beeld: Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden