null Beeld

Tragisch: vloedgolf maakt einde aan pril huwelijksgeluk

Een vloedgolf heeft een tragisch einde gemaakt aan het prille huwelijksgeluk van Brad Williams en zijn kersverse echtgenote Lestari. Het Australische stel genoot van hun honeymoon op het Balinese eiland Nusa Penida, toen het gruwelijk mis ging.

Anni Karvonen

Het jonge stel uit Perth (Australië) trouwde vorig jaar, maar vierde vorige week op Bali een traditionele ceremonie met aansluitend een huwelijksreis.

Tsunami

Enkele dagen na de ceremonie, wandelde het stel met familie op het strand toen het noodlot toesloeg. Een enorme vloedgolf, die de proportie van een tsunami aannam, slokte hen op en sleurde het stel het woeste water in. Ook het jongere zusje van Lestari verdween in de oceaan. De familie bevond zich op 50 meter van de branding, maar tegen deze verwoestende golf was niemand opgewassen.

Tragisch

Hoewel Brad op eigen kracht het strand wist te bereiken, was er van zijn echtgenote en haar zusje was geen spoor te bekennen. Meteen werd een grote zoekactie op touw gezet. Pas 24 uur later spoelde het lichaam van de 24-jarige Lestari aan op een strand dat 20 kilometer verwijderd was van de plaats waar ze een dag eerder verdween. Haar zusje is spoorloos. "De golven zijn momenteel extreem hoog op Bali", waarschuwde politiechef Gede Arianta. "Iedereen hoort alert te zijn. De golf die de slachtoffers meesleurde, was zoals een tsunami."

Verbijsterd

In de straat in Perth waar het pasgetrouwde stel woonde, wordt verbijsterd gereageerd. "Het is intriest", zegt een van de buren. "Het hart van Brad is gebroken. Na hun huwelijksreis zouden ze hun huis verbouwen en een gezin stichten." Brad heeft het lichaam van zijn vrouw opgehaald en naar haar familie op Nusa Penida gebracht. Daar werd ze gisteren begraven. De zoektocht naar het zusje van Lestari wordt voortgezet.

null Beeld

Zo ontstaat een tsunami

De meeste mensen weten wel dat een tsunami desastreuze gevolgen kan hebben. Maar hoe ontstaat zo'n monsterlijke vloedgolf eigenlijk? Onderstaande video laat het je zien.

LEES OOK:

Bron: AD. Beeld: Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden