null Beeld

Video: emotioneel afscheid van moeder die zoon redde tijdens aanslag in Orlando

Tijdens de aanslag in homoclub Pulse in Orlando vielen 49 doden, waaronder Brenda Lee Marquez-McCool. Zij was met haar zoon, Isaiah Henderson (21), op stap toen er harde schoten boven de muziek uit klonken. Onmiddellijk kwam haar moederinstinct naar boven en wierp Brenda zich op haar zoon om hem te beschermen. Daarbij redde ze Isaiah, maar zelf overleefde ze de kogelregen niet.

Anni Karvonen

Tijdens een emotionele begrafenis hebben haar dierbaren gisteren afscheid genomen van Brenda.

Open armen

In een kerk in Orlando bracht Isaiah een ode aan zijn moeder. "Ik had niet verwacht dat haar leven vlak voor mijn ogen zou worden beëindigd", zei Isaiah vlak voordat hij in tranen uitbarstte. "Mijn moeder ontving iedereen met open armen. Ze hield van iedereen, wat er ook gebeurde. Ik heb niet gestopt met huilen sinds haar dood."

Een lach met een traan

Naast het verdriet, was er ook ruimte voor humor tijdens de begrafenis. Zo werd Brenda door sprekers herinnerd als een veerkrachtige vrouw die een familieleider en een vechter was. Ook liet Isaiah in zijn verhaal weten dat hij en zijn moeder vaak voor de lol worstelden en dat hij dan altijd verloor. "Natuurlijk heb ik verloren, ze is een linebacker!", grapte hij, waarop zijn familie in lachen uitbarstte. Na de ceremonie lieten familie en vrienden 150 witte ballonnen los, ter ere van Brenda. Daarna trokken de familieleden zich terug om met elkaar te rouwen om het verlies.

null Beeld

LEES OOK:

Bron: Metronieuws. Beeld: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden