null Beeld

Video: vrouw hoort het hart van haar overleden zoon in donorpatiënt

Toen de Amerikaanse Levi Schulz in 2012 op 18-jarige leeftijd overleed bij een auto-ongeluk, bleek zijn hart nog intact en werd deze gedoneerd. Nu ontmoet Levi’s moeder de 64-jarige man die het hart ontving.

Anni Karvonen

Dat zorgde voor een mooi en emotioneel moment.

Ontmoeting

Inmiddels is het meer dan 3 jaar geleden dat Terry Hoopers' leven werd gered door het hart van Levi. In het teken van de start van National Donate Life Month ontmoette Lisa Swanson, Levi's moeder, de donorontvanger en hoorde ze voor het eerst het hart van haar zoon weer kloppen. In eerste instantie wist Lisa niet hoe ze met de ontmoeting moest omgaan. "Ben je zenuwachtig om de man te ontmoeten die het hart van je zoon heeft? Ga ik huilen? Hoe zal ik me voelen?" Al deze vragen schoten door haar hoofd, maar toen ze hem eenmaal zag, ging het allemaal vanzelf en omhelsde ze de man.

LEES OOK: PATIËNT SCHRIJFT HARTVERWARMENDE BRIEF AAN BEENMERGDONOR

Onwerkelijk

Terry droeg tijdens de ontmoeting een shirt met daarop een foto van zijn redder. "Hij is mijn held, ik denk iedere dag aan hem", zegt hij. Swanson laat weten dat het ontmoeten van Terry en het horen van haar zoons hart in zijn borst erg onwerkelijk was. "Het heeft Terry’s leven gered, dus om het zo hard te horen kloppen, was een geweldige ervaring", zegt ze. Verrassend genoeg zag ze een beetje van haar zoon in Terry: "Het deed me denken aan Levi, maar dan op 64-jarige leeftijd. Die gevatheid en grapjes… het is alsof het een perfecte match is."

Het mooiste cadeau

Toen Levi zijn rijbewijs haalde, liet hij zich registreren als donor. "Wie wil er nou niet iets van mijn geweldige ik?", grapte hij nog volgens zijn moeder. Het zit in de familie: zijn beide ouders en twee oudere broers staan ook geregistreerd. "Het is het mooiste cadeau dat je iemand kunt geven", zegt ze. "Levi heeft meer dan zestig mensen ermee kunnen helpen. Dat heeft het verlies wel dragelijker gemaakt."

Bron: Metro. Beeld: Zie

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden