null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Vind jij de verschillen binnen één minuut?

Op het eerste gezicht lijken de twee foto’s hieronder identiek. Toch zijn er een paar verschillen te ontdekken. Lukt het jou om ze binnen één minuut te vinden? Veel mensen lukt het niet. Vind jij ze wel? Tip; het gaat om vier verschillen.

Lisette GerbrandsGetty Images/iStockphoto

null Beeld


Spelenderwijs leren

En, hoeveel verschillen heb je gevonden? Ook al heb je ze niet alle vier de gevonden dan toch ben je goed bezig geweest. Dit soort spelletjes zijn namelijk goed voor je hersenen omdat je door het zoeken naar de verschillen meerdere delen van je brein traint. Je bent namelijk zojuist met het volgende bezig geweest:

  • Het onthouden van de verschillen op de twee foto’s verbetert je kortetermijngeheugen.
  • Je identificeert voorwerpen waarmee je jouw achterhoofdskwab, het deel van dat verantwoordelijk is voor visuele verwerking, traint.
  • Je analyseert de ruimtelijke relatie tussen de objecten en traint hierdoor het deel van je hersenen dat verantwoordelijk is voor zintuigelijke informatie.

We kunnen dus wel concluderen dat het zoeken naar kleine verschillen niet alleen leuk is, het is ook nog een goede oefening voor je hersenen. Dus open de foto eens op je laptop en kijk wie in jouw gezin de verschillen het eerst ziet. Jij? Je partner? Of een van de kinderen?

Ready? Set? Go!

Bekijk hieronder of je ze alle vier gevonden hebt:

null Beeld

BEKIJK OOK:

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: MarieClaire. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden