null Beeld

Wauw: hond redt 2x het leven van zijn baasje

Het verhaal van Patch de hond is een hele bijzondere. Als puppy werd hij door Nola en Richard Davis in huis genomen, maar na een tijdje bleek dat hij toch iets te groot werd en zij niet genoeg ruimte voor hem hadden. Terwijl moeder Nola enkele dagen bedenktijd nam over zijn plek in het gezin, deed de hond iets ongelooflijks.

Anni Karvonen

Hij redde namelijk niet 1, maar zelfs 2 keer Nola's leven.

Waarschuwen

Terwijl Nola alleen thuis was en genoot van een warm bad, kwam Patch de badkamer binnenstormen. Dit was erg vreemd, omdat de hond een hekel heeft aan water en daarom de badkamer zoveel mogelijk vermijdt. Toch had hij een urgente reden: het huis stond namelijk in brand en hij moest en zou Nola redden. Om haar duidelijk te maken dat zij moest vluchten, begon hij aan haar pols te trekken.

Brand

Nola volgde Patch en kwam erachter dat haar huis in lichterlaaie stond. Maar eenmaal buiten hielden zijn heldendaden niet op. Toen Nola terug naar binnen wilde om haar autosleutels te pakken, duwde de hond haar van de veranda af. En gelukkig maar, want enkele tellen later volgde er een explosie. Omdat Nola en Patch op veilige afstand waren, raakten ze niet gewond. Over hoe het voor Nola was afgelopen als Patch er niet was geweest, moeten we maar niet nadenken. Maar het moge duidelijk zijn dat hij zijn plek in het gezin nooit zal kwijtraken.

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Little Things. Beeld: YouTube

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden