null Beeld

Win nieuwe spelletjes voor de feestdagen!

Nog even en de spelletjes komen weer massaal tevoorschijn. Na Yahtzee, Mens-erger-je-niet en Monopoly toe aan iets nieuws? Vul het formulier in en maak kans op één van de 2x10 Kakelspektakels of Klabatsen!

Laudine Schuurman

Kakel-wát?

Kakelspektakel is een gebarenspel met een rubberen, piepende kip, 1.008 opdrachten, een dobbelsteen, een zandloper en een handleiding. Het doel is om als eerste team of speler 10 punten te halen. De eerste speler neemt een kaart met 6 opdrachten van de stapel. De dobbelsteen bepaalt welk woord hij of zij met de kip moet uitbeelden. Hoe? Dat maakt niet uit. Zolang je maar niet praat. Zwaai met de kip, buig haar dubbel of laat haar vleugeltjes fladderen. Hoe gekker, hoe beter. Binnen 10 seconden – de tijd dat de zandloper loopt – moeten de teamleden het woord raden. Geraden? Dan mogen ze de kaart houden. Niet geraden? Dan krijgt het andere team een kans. Je kunt Kakelspektakel met het hele gezin spelen, want het spel is geschikt voor 3 tot 12 personen.

null Beeld

Klabats!

Reageer sneller dan je schaduw, geef razendsnel antwoord op de vragen en win als eerste 10 speelrondes. Klabats bestaat onder meer uit een scharnierend speelbord, 2 armlockers, 500 vragen en 4 pennen met uitwisbare inkt. Doel van het spel is als eerste 10 kaarten te verzamelen door 10 vragen goed te beantwoorden. Plaats het speelbord midden op de tafel. Iedere speler heeft een opklaparm voor zich en een pen in zijn hand. De eerste speler is de lezer, draait aan de pijl, pakt een kaart en leest de vraag voor bij de kleur die de pijl aanwijst. De andere spelers schrijven zo snel mogelijk hun antwoord op de opklaparm – pas op voor strikvragen! – en laten hem dan, klabats!, los. Vervolgens trekken de spelers de opklaparmen een voor een terug om te kijken wie als eerst het goede antwoord gaf. Diegene krijgt een punt en mag de kaart houden. Wis daarna de antwoorden, de volgende speler is nu de lezer en pakt een nieuwe kaart. Wie als eerste 10 punten haalt, is de winnaar.

null Beeld

Spelletjesavond

Heb jij zin in een gezellige spelletjesavond of lijkt een van de spellen je een leuk sinterklaascadeau voor iemand? Vul dan hieronder het winformulier in. Het is niet mogelijk om voorkeur aan te geven voor een van de spellen. Deze winactie loopt tot woensdag 2 december. De winnaars worden daarna zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden