Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

5x daarom is Ierland zo leuk in het najaar

Op zoek naar een leuke bestemming voor het najaar? Ierland ligt op een steenworp afstand van Nederland: je vliegt er vanaf Schiphol rechtstreeks naar toe. We hebben vijf redenen voor je op een rij gezet.

Advertentie
Libelle samen met Zoover
  1. De gezelligheid – De Ierse gezelligheid is ver buiten de landsgrenzen bekend. In de pubs (een afkorting voor ‘public living room’) komen de Ieren in het najaar vaak samen voor fijne gesprekken, dansen, eten en muziek. En niet onbelangrijk: de mensen zijn aardig en houden van een geintje. Hun motto: ‘Neem een slok en lach!’ En daar mag iedereen van meegenieten.
  2. De festivals – In veel landen is alleen de zomer festivalseizoen, maar in Ierland gaat dat het hele jaar door. Festivals van groot tot klein, vaak eigenzinnig, artistiek, sportief of lekker, maar altijd – daar hebben we ’m weer – gezellig. Een kleine greep uit het najaarsaanbod: het TradFest (traditionele Ierse muziek) of Beer and Cider Festival in Dublin (twee van de acht festivals in de hoofdstad), wandelfestivals Fermanagh en Wicklow en het Filmfestival in Kilkenny.
  3. De natuur – Die is ongerept en de landschappen zijn, zeker in de herfst, overweldigend. Aan de Keltische kust barst het van de serene kloosters, kastelen en Vikingsteden. In het gebergte van de Wicklow Mountains vlak bij Dublin, waar meerdere rivieren ontspringen, is het prachtig wandelen. Ook een belevenis: volg met de auto de Wild Atlantic Way-kustroute langs de kliffen van Moher, die tot de hoogste kliffen van Europa behoren.
  4. De stad Cork – Als tweede stad van Ierland een aparte vermelding waard. Een groot deel van deze gemoedelijke stad in het zuidwesten ligt op een schiereiland in de rivier de Lee. Het is een verzameling van galeries, bijzondere musea en goede pubs. De Cork City Gaol bijvoorbeeld: een museum in een oude gevangenis. Dol op geschiedenis? Bezoek het vervallen Kasteel Blarney, oorspronkelijk gebouwd voor de elfde eeuw en gedeeltelijk verwoest in 1446. Van over de hele wereld bezoeken mensen Cork om dit kasteel te bewonderen. Of vaar tijdens een kajaktocht door de stad onder de mooie bruggen door. Onze reisverslaggeefster Bonnie bezocht Cork en laat je de mooiste plekken zien. Geïnspireerd? Lees meer ervaringen en tips op deze blog of lees veel meer over veelzijdig Ierland.
  5. De korte afstand– Ierland ligt op een steenworp afstand. Oftewel: één uur en twintig minuten vliegen van Amsterdam. Een perfecte reden om naar Ierland te vliegen voor een langere rondreisvakantie of een citytrip naar een van de karakteristieke Ierse steden.

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien