Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

7 snacks die minder calorieën bevatten dan je denkt

Zin in een snack, maar denk je dat je niets in huis hebt wat verantwoord is? In dit eten en drinken zitten minder calorieën dan je denkt. Dat is nog eens een meevaller!

En er zit zelfs twee keer chocolade bij:

Advertentie

1. Aardbeien
100 gram van de zomerkoninkjes bevat maar 24 calorieën. Je hoeft je dus echt niet schuldig te voelen als je net die halve bak leeg hebt gegeten. Behalve als er ook slagroom op zat, maar dat is dan geheim.

2. Augurken
Je hebt altijd wel een potje augurken in huis. Met maar 7 kcal per mediumgrote augurk is dit ook een heel verantwoorde snack.

3. KitKat
Chocolade nr. 1 in dit lijstje is KitKat. 1 reepje van deze chocolade bevat maar 54 calorieën. Maar dan moet je wel zo stoer zijn dat je het bij een reepje kunt houden.

4. Champagne
Niet alleen als je iets te vieren hebt, is champagne een goed idee. Dit drankje bevat namelijk ‘maar’ 90 calorieën per glas. Vanaf nu is er dus echt altijd een reden voor een glaasje bubbels.

5. Popcorn
Paprika-chips mag dan het allerlekkerste zijn, je kunt beter met een bakje popcorn op de bank kruipen. Dat bevat 64 calorieën. En het is nog lekker ook!

6. Bitterballen
Dit is wel heel goed nieuws: een bitterbal bevat slechts 35 kcal per stuk. Moet je natuurlijk niet dat hele schaaltje leeg eten, maar het is veel minder dan gedacht, toch?

7. After Eight
Chocolade nr.2 in dit lijstje: After Eight bevat maar 35 calorieën per chocolaatje. Daar kun je ‘m niet voor laten liggen!

Je lunchbox koel houden? Zo doe je dat:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle.nl. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien