Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wil je afvallen? Met dit simpele trucje lukt het

Een paar kilo afvallen zonder je eetpatroon rigoureus om te gooien? Dat kan met een simpel trucje. Bepaal een tijdspanne van 10 tot 12 uur waartussen je eet. En daarvoor en daarna dus niet.

Ontbijt je bijvoorbeeld om 8.00 uur ’s ochtends? Eet dan na 18.00 of 20.00 uur niet meer.

Advertentie

Goeie tip
Dat tippen onderzoekers van het medische vakblad Cell Metabolism. De proefpersonen die meededen aan hun onderzoek waren na 4 maanden gemiddeld ruim 3 kilo afgevallen, sliepen beter en hadden veel meer energie.

Onderzoek
De onderzoekers bekeken eerst de dagelijkse eetgewoonten van de deelnemers. Daaruit bleek dat vrijwel iedereen zo’n 15 uur at: van het opstaan tot aan het slapen dus. Vervolgens beperkten ze dit tot 10-12 uur. Verder veranderden de deelnemers niets aan hun maaltijden. Omdat ze simpelweg minder aten, hun bloedsuikerspiegel constanter was en hun lichaam meer tijd had om vet te verbranden, zagen ze al snel resultaat.

Goedkoop
Deze manier van eten wordt ook wel intermittent fasting genoemd: je eet gedurende een bepaalde periode en ‘vast’ de rest van de dag. Dat klinkt misschien streng, maar valt in de praktijk reuze mee. En het is in elk geval een stuk goedkoper dan een dure sapkuur, én minder pijnlijk dan de – nogal bizarre – methode van dit meisje:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: Prevention.com. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien