Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

'Amerikaanse ouders, dít kunnen jullie leren van Nederlandse ouders'

Opvoeden in Amerika versus opvoeden in Europa: wat een verschil! Dat is de boodschap in dit reclamefilmpje dat enorm veel gedeeld wordt op social media. Volgens de makers moeten Amerikaanse ouders een voorbeeld nemen aan ons Nederlanders.

In het filmpje van A.M.B. TV worden een paar voorbeelden genoemd van hoe ouders in Europa hun kinderen veel vrijer laten dan ouders in de VS. Zo worden baby’s in Finland buiten in hun kinderwagen neergezet om een dutje te doen, omdat frisse lucht goed voor hen is. In Denemarken laten ouders hun kind buiten in de buggy staan als ze aan het winkelen zijn. En in Nederland fietsen kinderen zelf naar school, zonder ouderlijk toezicht. Ja, echt!

Advertentie

Tuigje
Dan Amerika, daar zijn onlangs ouders gearresteerd omdat ze hun kinderen alleen buiten lieten spelen. En steeds vaker zie je er kinderen rondlopen in een tuigje aan een riem, zodat ze geen kant op kunnen. Amerikaanse ouders worden door de media bang en overbezorgd gemaakt, vinden de makers van het filmpjes.

Gelukkig
De boodschap: ondanks dat Nederlandse, Finse en Deense ouders hun kinderen zo ‘vrij’ opvoeden, gaat het toch hartstikke goed met ze. Ze zijn zelfs heel gezond en gelukkig. Krijg nou wat!

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Kijk.nl. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien