Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Heb je blauwe ogen? Dit zegt het over je gezondheid

Blauwe kijkers zijn niet alleen prachtig, maar hebben nog een groot voordeel: uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen met lichte ogen een hogere pijngrens hebben. 

“Menselijke pijn is verbonden aan factoren als geslacht, leeftijd en haarkleur”, zegt geneticus Inna Belfer van de universiteit van Pittsburgh. “Onderzoekers hebben ontdekt dat roodharigen een grote resistentie hebben tegen verdoving en ook meer last hebben van angst. Mensen met bruine ogen hebben een snellere emotionele respons en hun pupillen reageren sneller op medicijnen.”

Advertentie

Minder nerveus
Maar er is meer. Belfer onderzocht 58 zwangere vrouwen en verdeelde die vrouwen in een groep met lichte – en donkere ogen. Daarna maten de onderzoekers de pijn voor – en na bevalling, het humeur en de nachtrust van de vrouwen. Wat blijkt: de vrouwen met de lichte ogen gingen het beste met de bevalling om. Ze waren na de bevalling minder nerveus en hadden een minder grote kans op depressie na de geboorte. Andere onderzoekers vermoeden dat melanine een sterke invloed heeft op pijnervaringen: dit pigment dat in het brein zit, is ook gelinkt aan donkerkleurige ogen.

Belfer wil nog meer onderzoek doen onder vrouwen die niet zwanger zijn en ook mannen meenemen in het onderzoek.

LEES OOK:

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95

Bron: Medical Daily. Beeld: iStock

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien